SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egyrészt teljesen abszurd, hogy egy ekkora országba pont az egész elektromobilitás legszennyezőbb iparágát (Moraj a Fidesz soraiban.), az akkumulátorgyártást akarják ilyen mennyiségben idehozni. Rengeteg, túl sok akkumulátorgyár lesz már ebben az országban, rengeteg áramot, termőföldet és vizet fognak felhasználni.

Ráadásul nagyon rossz hír, lehet, hogy önnek nem szóltak, de az a helyzet, hogy Magyarországon a környezetvédelmi hatóságokat durván leépítették az önök elmúlt 13 évében. Ha megnézi például a már működő gödi Samsung-akkumulátorgyárat, hogy hány szabályszegés volt  a katasztrófavédelem kiszáll, nem tudják őket megbüntetni, mérgező oldószert találtak a talajvízben. Azt is érdekes lenne megnézni, hogy hogyan engedélyezhetik azt, hogy a tatai karsztvízbázist használják fel ipari víznek akkumulátorgyártás céljából.

Miniszterelnök Úr! Kérem, nézzen ennek utána, mert lehet, hogy az ön háta mögött véletlenül feláldozzák az ország vízkincsét, és tönkreteszik a természeti erőforrásainkat. Erre nem tért ki a napirend előtti beszédében, de higgye el, hogy a természeti erőforrások is stratégiai jelentőségűek, nem csak a gazdasági növekedés meg a pénz, amit ön remél idehozni az akkumulátorgyárakkal. (Taps a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage