ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselőtársam! Miközben a természeti erőforrásokért való aggódásban, azt hiszem, hogy osztom az ön álláspontját, mégis kénytelen vagyok azt, amit ön itt elmondott, egész egyszerűen rémhírterjesztésnek minősíteni. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!)

Amiket ön mond, az egész egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Tehát Magyarországon senki sem veszélyezteti és nem is veszélyeztetheti a vízvagyont, semmilyen ipari beruházás nem jöhet létre, amelyre ne vonatkoznának világos és egyértelmű szabályok. Azt, hogy ön eleve bizonyos tevékenységet vagy termelési irányt ki akar zárni a magyar ipar jövőjéből, azt pedig nem tartom értelmes álláspontnak, tekintettel arra, hogy mondjuk, a zöldszempontból igazán példának tekinthető Németország 14 akkumulátorgyárat fog építeni a közeljövőben.

A legnagyobb akkumulátorgyár Európában nem Magyarországon épül, hanem Lengyelországban. Lengyelországban 60 cég létezik, óriásiak, amelyek erre az iparágra állnak fel. Tönkre akarják tenni a lengyelek a saját hazájukat? A precizitásukról híres németek tönkre fogják vágni a német gazdaságot? Ezt akarja mondani? Tehát szerintem ez a fajta hozzáállás nem más, mint rémhírterjesztés. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage