ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Bármilyen furcsa, a lényeget illetően egyetértek önnel. Különösen azzal, hogy nem mi tehetünk a Kárpát-medence kiszárításáról. (Derültség a kormánypártok soraiban.) De ha komolyra fordítjuk a szót, az a helyzet, hogy ez a felelősség egy közös felelősség, most is fennáll és a következő kormányokat is terhelni fogja. Olyan változások vannak a világban, az éghajlatban, a Kárpát-medence magától nem fog megmaradni olyannak, amilyennek mi azt szeretnénk. Itt komoly dolgokra, komoly politikákra van szükség.

Szeretnék azonban mégis különbséget tenni a rémhírterjesztés meg az emberek indokolt félelme között.

(19.40)

Tehát szerintem az emberek indokolt félelmére világos, egyenes választ kell adni, és ezt mi meg is adjuk. Nem igaz, hogy kiszárítjuk a Kárpát-medencét. Nem igaz, hogy olyan mennyiségű vizet használunk föl, ami tönkreteszi az adott élőhelyeket. Nem igaz, hogy olyan szennyezést szabadít a beruházó Magyarország nyakába, ami az ott élő emberek életét ellehetetleníti, ezek mind nem igazak.

Ugyanakkor elvárják az emberek, és igazuk van, hogy minden egyes ezzel kapcsolatos félelmükre és fenntartásukra világos, egyenes választ kapjanak. És a magyar államnak az a kutya kötelessége, hogy ezeket a válaszokat meg is adja, és mi ezt higgadt, nyugodt módon ezután is meg fogjuk tenni. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage