RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A magyar baloldal viszont az utolsó centjét is megszolgálja annak a 4 milliárd forint értékű dollármillió-kötegnek, amit megkaptak, hiszen Gyurcsány Ferenc is elmondta, hogy miért kell Magyarországnak a háborúba bekapcsolódnia. (Arató Gergely: Nem mondott semmit!) Márki-Zay Péter is elmondta, hogy ha a többiek mennek, nekünk is menni kell. A többiek most mind mennek! A többiek most mind mennek, és ha rá hallgattak volna a magyarok, most a magyaroknak is menni kéne, mert körülöttünk mindenki megy. Karácsony Gergely szintén letette a voksát a háború mellett. Fekete-Győr András szintén háborúpárti nyilatkozatot tett. Tordai Bence akkora lendületben volt, hogy még a választások után is tett háborúpárti nyilatkozatokat. (Tordai Bence közbeszól.) Berg Dániel, Momentum, szintén, Cseh Katalin pedig mást sem tesz (Közbeszólások.  Az elnök csenget.), mint Brüsszelben és Budapesten folyamatosan a háborúba való belesodródás mellett érvel.

Sok minden lehet olyan kérdés, amit egyesek könnyelműen vesznek, de a háború vagy béke kérdését nem lehet viccként kezelni. Ebben a háborúban emberek halnak meg, sajnos kárpátaljai magyar emberek is. A mi felelősségünk, hogy mindent megteszünk azért, hogy magyar ember soha többet nem haljon meg háborúban. (Arató Gergely: Szégyelljétek magatokat!  Az elnök ismét csenget.)

Ferenc pápa mondatát idézném önöknek, amit a háború egyéves évfordulóján mondott, és lelkiismereti tükör minden politikusnak is: „Vajon mindent megtettünk azért, hogy minél hamarabb eljöjjön a béke?” Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage