BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! A mai este nagyotmondó versenyét kétségtelenül Szabó Rebeka képviselő asszony nyerte meg, hiszen mindenben túlszárnyalta az összes felszólalót. Az egyáltalán nem zavarta, hogy ezeknek a nagyotmondásoknak a valósághoz az égvilágon semmi köze nincs.

Két dolgot szeretnék még kiegészítésként elmondani a képviselő asszonynak, mert látszik, hogy a termőföld védelméről szóló törvényt nem ismeri, vagy legalábbis nem foglalkozott vele részletesen. De ezek szerint még ipari parkban sem járt. (Szabó Rebeka többször közbeszól.) Mert amikor elmondtam önnek azt, hogy a termőföld védelméről szóló törvény alapján a kitermelt humuszréteg elhelyezését azon a területen kell megtenni, ahonnan kitermelték, erre képviselő asszony értetlenül nézett rám, és azt mondta, hogy hát, hova tennék vissza, amikor le van betonozva minden. Nem, képviselő asszony, nem!

Egy iparterületen nem lehet mindent lebetonozni, hiszen ott is van zöldterület, amit meg kell tartani. Ha járt volna életében egy üzemben, mondjuk, az Audiban, a Mercedesben vagy bárhol máshol, akár Dunaújvárosban, a dunaújvárosi vasműben, akkor láthatná, hogy ott is vannak zöldfelületek, parkolók, és egyéb olyan felszínek egyébként, ahol még az ott kitermelt talajt kötelesek elhelyezni.

A másik bődületes megfogalmazása, hogy évi  pontosan fogalmazzunk!  több százezer tonna veszélyes hulladék feldolgozása fog történni a debreceni gyárban. Szeretném a képviselő asszony figyelmét felhívni arra, hogy az engedélyben, az építési engedélyben és a működési engedélyben nem szerepel újrahasznosítás.

És végül egy utolsó, megint a legnagyobb mondás az, hogy a legnagyobb ökológiai lábnyom és a legkisebb profit jellemzi ezt az üzletágat. Kósa Lajos képviselő úr is elmondta: több mint 90 százalékban újrahasznosíthatók egyébként az akkumulátorok, tehát ott, ahol erre igény van, ott újra is tudják hasznosítani, de ez nem a magyar gyárakban fog megtörténni, képviselő asszony. (Szabó Rebeka közbeszól.) Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage