DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! A Szekszárdon és környékén élő emberek, de mondhatom nyugodtan egész Tolna megyét és Somogy megye jó részét is, lassan húsz éve várják, hogy az M9-es autóút, autópálya továbbépítése megtörténjen.

Sokat vitatkoztunk, beszéltünk erről a kérdésről a jelenlegi költségvetés tavalyi, eredeti elfogadásakor is, az azt megelőző évben is meg azt megelőző évben is, minden évben. Módosító javaslatot is nyújtottam be a jelenlegi költségvetéshez, de szeretnénk tisztán látni ebben a kérdésben. A Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a tavaly tavaszi kampányban több ízben nagy nyilvánosság előtt bejelentette, hogy márpedig meglesz a megoldás, és az M9-es autóút Szekszárd és térségében fog megépülni.

Ugye, az alapvető történet az, talán ön emlékszik rá, hogy 16 évnyi hitegetés után egyszer csak valamikor két-három évvel ezelőtt egy kormányzati koncepció szerint mégsem Szekszárd környékén épülne meg az M9-es, otthagyva torzóként a már megépült 20 kilométeres szakaszt és a Duna-hidat, hanem Mohács felé venné az irányt, és Szekszárd, Tolna megye, Dombóvár, Bonyhád és térsége közlekedési és infrastrukturális szempontból maradna a jelenlegi középkori állapotokban.

(12.20)

Szeretném kérdezni államtitkár urat, hogy ez a költségvetés miért nem tartalmaz egyetlenegy sort és fillért sem az M9-es autópályára. Vane kormányzati szándék, vagy ismét becsapta Szekszárd fideszes képviselője a választópolgárokat a választás előtt és azóta is? Ha pedig nincs benne, akkor támogatjáke, hogy végre meginduljon az M9-es autópálya Szekszárd és Kaposvár közti szakaszának megépítése? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage