NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szabó képviselő asszonynak szeretném címezni a felszólalásomat. Én azt az időszakot szeretném megérni itt, a magyar Országgyűlésben, amikor ön olyan vehemensen fogja legalább egyszer védeni Magyarországot, ahogy, mondjuk, most Svédországgal és Finnországgal teszi. Legalább egyszer kerüljünk abba a helyzetbe, hogy ön Magyarországért áll ki és Magyarországot védi, ez nagyon sokat segítene, tisztelt képviselő asszony, a kormány és az ellenzék helyzetén.

A delegáció és a misszió között az a különbség, hogy misszióban ön volt Afganisztánban, a delegáció pedig tájékozódni és tárgyalni megy, ez nagy különbség képviselő asszony (Szabó Timea: Annyira szerencsétlen vagy, de tényleg!), különböző folyamatok vannak.

Felhívnám a tisztelt képviselő asszony figyelmét, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt, március 10-én a magyar Országgyűlés elfogadott egy, a Külügyi Bizottság által beterjesztett nyilatkozatot az orosz-ukrán háborúról, amelyben elítélte Oroszország agresszióját, amelyben kiállt Ukrajna nemzeti szuverenitása és területi integritása mellett. Képzeljék el, volt olyan képviselő, aki ezt nem szavazta meg: Tordai Bence, a Párbeszédből, pedig itt ült. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Bizony!) Ő nem szavazta meg, az ön párttársa, az ön politikai felbujtó, aktivista partnere nem szavazta meg ezt a határozati javaslatot, tisztelt képviselő asszony.

(14.50)

Szerintem így megérthetjük rögtön, hogy miről is tetszik beszélni, amikor erről szól. Nem azt mondtuk, hogy azt mondták ránk, hogy korruptak vagyunk. Hát, ezt önök mindennap elmondják, aztán még sincs igazuk. Az a probléma, tisztelt képviselő asszony, hogy sértegetések hangzottak el, idéztem is, csak ön akkor még nem volt itt vagy nem figyelt, azt mondták a kormány gyermekvédelmi, családvédelmi akciótervéről, hogy a harmincas évek Németországát idézi. Ilyen szavak hangzottak el! A harmincas évek Németországához hasonlították azt a családvédelmi akciótervet, tisztelt képviselő asszony, amely családokat juttat önálló otthonhoz, amely családokat juttat támogatáshoz, életkezdéshez és így tovább.

Ez a probléma, az ilyen jellegű sértegetésekkel van baj, tisztelt képviselő asszony. És igen, ezeket érdemes tisztázni, és érdemes a kölcsönös tisztelet és a párbeszéd alapjára helyezni egy szövetségi együttműködést. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage