DR. FAZEKAS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Szerintem nagyon beszédes az, hogy ennél a fontos témánál a baloldali ellenzék nincs jelen, illetve Vadai képviselő asszony magára vállalta, hogy ő képviseli mindegyiket. Ha már a lakosokat nem tudja képviselni, akik soha nem választották meg, akkor a képviselőtársai nevében jár el. Erre még majd ki fogok térni.

Megszólítva érzem magam, de Vadai Ágnes volt államtitkár stílusával nem akarok vitatkozni, a stílustalanságával nem akarok vitatkozni, csak annyit szeretnék mondani, hogy tisztelt képviselő asszony, a humor azért nem megy önnek. Tehát szerintem ott még egy kis képzés nem ártana.

Tisztelt Országgyűlés! Ami a hozzászólást illeti, meglepődve hallottam, hogy vannak olyan fórumok  jól hallottam? , amelyek illetékesebbek a NATO-csatlakozás ügyében, mint az Országgyűlés, legalábbis ez hangzott el. Lehet, hogy aztán a képviselő asszony nem ezt akarta mondani, de akkor legyünk pontosak. Szerintem az Országgyűlés az aktuális fórum, minden előzetes megbeszélést, kabinettanácskozást, kétoldalút, sokoldalút s a többi, nagyon megbecsülök, de ennek a vitának a helye a magyar Országgyűlésben van, mert nemzetközi szerződésekről a magyar Országgyűlés dönt, tehát szerintem ez egy alapdolog. Akkor is alapdolog, ha esetleg a képviselő asszonynak nem tetszik, de neki sok minden nem tetszik.

Tisztelt Országgyűlés! A másik az, hogy itt elhangzott az, hogy a kormány ellenezné a NATO-tagságot vagy a Fidesz-KDNP, szemenszedett hazugság és valótlanság. Szerintem ilyen nyilatkozatot nem lehet tenni még az ellenzék részéről sem.

Szeretném visszautasítani azt, amiket Tilki Attilával, képviselőtársammal kapcsolatban Vadai Ágnes megfogalmazott. Igenis a vidéket, például azt a vidéki körzetet ő képviseli. Megválasztották ugyanis 68 százalékkal. A magyar alkotmányos előírások szerint annak a vidéknek ő a képviselője, és mi igenis vállaljuk és nem tagadjuk meg a vidéki embereket, nem úgy, mint ön.

Mondandóm zárásaként talán azt ide kellene tenni, hogy az ilyen harci hevület és lelkesedés talán még rokonszenves is lenne, ha nem párosulna valami egész erős elfogultsággal valamennyi témában, amihez most képviselő asszony hozzászólt. Nem akarom ezt így minősítésként  nem annak tekintem  elmondani, csak szeretném önnek jelezni esetleg, ha elfelejtette volna itt a nagy magabiztosság közepette, hogy 2002: akkor sem nyert parlamenti választáson; 2006: akkor sem nyert; 2010-ben sem nyert. 2010-ben az önkormányzati választáson indult Tiszafüreden polgármesternek, ott sem nyert. Kétszer indult Esztergomban, ott sem nyert. Önt soha a magyar emberek, a vidékiek nem választották meg.

Mire fel ez a nagy magabiztosság, képviselő asszony?! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage