NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Vadai képviselő asszony hirtelen olyan érzékeny lett a jelzőkre, meg hogy ki hogyan minősíti egymást, és megint megpróbálja elterelni a szót és a témát arról a fontos kérdésről, amiről most beszélgetünk, Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról, amit mi támogatunk.

Képviselő Asszony! Emlékszik arra, amikor az ön főnöke rongy embernek és gazembernek nevezett bennünket, meg olyanokat mondott, hogy nem lesz kegyelem meg ehhez hasonlókat? Akkor nem volt ilyen érzékeny, sőt ott nevetett és tapsolt, tisztelt képviselő asszony. Hova tűnt az az érzékenység, amivel ön most a jelzők miatt feláll, felháborodva nyomkodja a gombot, és kiabál itt velünk? Ja, hogy Gyurcsány Ferencnek szabad, nem, mert neki mindent szabad, azt tudjuk, ő vezényelhet lovasrohamot a saját népe ellen, meg ő szétlövetheti gumilövedékkel a békés tüntetők szemét és fejét.

Tehát értem én, tisztelt képviselő asszony, de azért álljunk meg egy pillanatra! Van egy téma, amit mi támogatunk, fontosnak tartunk, a Külügyi Bizottságban is beszéltünk már erről, a NATO-közgyűlésen is beszéltünk erről, itt is beszéltünk erről, tisztelt képviselő asszony, és azért, mert ebben a témában ugyanúgy fogunk szavazni, nem tud bennünket gyalázni, ezért ön folyamatosan megpróbálja elterelni a vitát mindenféle más irányba, és megpróbál itt olyan dolgokról beszélni, amelyeknek semmi köze a magyar hadsereghez, a honvédséghez, se Finnországhoz, se Svédországhoz, se a NATO-csatlakozáshoz.

(16.40)

Pusztán azért, hogy ön kiélhesse a mai politikai gyűlölködési félóráját, négy óráját, mindegy, mennyit. Az a helyzet, tisztelt képviselő asszony, akkor miért nem szólalt fel, és miért nem mondta azt Gyurcsány Ferencnek, hogy ne haragudj, Feri, ez már sok, az, hogy rongyemberezed, gazemberezed őket, és azt mondod nekik, hogy nem lesz kegyelem. Azt mondta több mint 3 millió embernek, az összes Fidesz-szavazónak Gyurcsány Ferenc, hogy szégyelljék magukat. 3 millió embernek ebben az országban azt mondta, hogy szégyelljék magukat. Tisztelt képviselő asszony, akkor hol volt ez a híres érzékenység? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage