DR. VADAI ÁGNES (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! S még mondják azt, hogy a nők milyen érzelmesek. Hát látható, hogy itt a férfi kollégáimat nagyon elragadta az érzelem ebben a dologban.

Nacsa képviselő úrnak szeretném mondani, hogy az tényállítás volt itt  tehát nem vélemény, hanem tény volt  Kósa Lajos szájából, amit mondott, mert ő tényként közölte velem, hogy én hazaáruló vagyok. Tehát nem a véleményét fejtette ki, hanem tényként közölte. Azt gondolom, hogy mi sok mindenen vitatkozhatunk, képviselő úr, de én önt nem tartom hazaárulónak. Nem értek önnel egyet, azt gondolom, hogy sok tekintetben rossz úton jár, de nem hiszem, hogy hazaáruló. Ezzel szemben az önök kollégái, az ön frakciószövetségi társa itt in concreto arról beszél, hogy én hazaáruló vagyok. Szerintem ez nem az az út, ami a megegyezéshez vezet.

Azt nagyon sokszor végighallgattam, hogy mi is történt 2002 és 2010 között a Magyar Honvédségben. Egyszer rendezhetnénk egy vitanapot a Magyar Honvédség működéséről. Nyilvánvalóan vannak itt olyan képviselők, akiknek halványlila fogalmuk sincs a Magyar Honvédség működéséről és arról, hogy 2008-ban például milyen nagy NATO-s, EU-s és nemzetközi programot sikerült elfogadni Pápán, ahol tíz NATO-ország, továbbá Finnország és Svédország nehéz-légiszállítási képességet hozott létre három C-17-es Globemaster teherszállító repülőgéppel. De nyilván nem ez a területük, nem a hibrid hadviselés, hanem a hibrid kukorica a területük; de ezzel nincs is gond. Félreértés ne essék, szükség van arra, hogy minél több oldalról közelítsük meg a finn és a svéd NATO-csatlakozást.

Én azt értem, képviselőtársaim, hogy azt mondják, ráérünk ezzel a döntéssel. De ez a döntés egyébként nem Finnország és Svédország miatt fontos, hanem saját magunk miatt fontos. Önök az elmúlt hét hónapban nem tudtak indokot mondani arra vonatkozóan, hogy miért kell halasztani ennek a két országnak a NATO-csatlakozását. Úgy gondolom, mára kiderült, hogy nincs is igazán indok, csak politikai sértettség van, de az nem jó tanácsadó. Fontos nekünk ez a két ország, teremtsük meg a lehetőségét annak, hogy minél hamarabb szavazzunk erről! Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage