VARJU LÁSZLÓ (DK): Köszönöm szépen. Elöljáróban szeretném rögzíteni, hogy nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát, bár kétségtelenül kísérletet tett arra, hogy magyarázatot adjon erre a helyzetre.

Tisztelt Államtitkár Úr! Az energiaárak növekedése kétségtelenül megtörtént, de ennek a hatása, ami miatt egyébként orbáni inflációnak hívjuk, nem indokolja azt, hogy az infláció kétszer nagyobb legyen Magyarországon, mint akár az említett Németországban vagy más országokban. Tehát innentől kezdve igenis jogos orbáni inflációról beszélni.

(16.00)

Másodsorban pedig, ha sokat dicsekedtek azzal, hogy milyen kiváló szerződést kötöttek hosszú távra az energiaeszközök vásárlására, akkor egyébként annak a hatásának meg kellett volna jelennie.

Éppen ezért nem tudom elfogadni a válaszát, és ezért azt mondom, hogy igenis az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a rezsi, és az üzemanyag-, az élelmiszeráfa jelentősen csökkenjen, és Magyarország történetének sötét korszaka véget érjen. Köszönöm szépen. (Vitályos Eszter: Fergeteges taps.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage