SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Az a helyzet, hogy az idézetem pontos volt, de ez a dokumentum, ez az idézet nem ebben az ügyben született, ez egy korábbi dokumentumban volt, de írásban el fogom önnek küldeni a hivatkozási számát. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.  Vitályos Eszter: Ja, értjük.)

Az a helyzet, hogy én korábban hatóságügyben próbáltam Gulyás Gergely miniszter úrhoz kérdést feltenni, ő pedig áttette az ön minisztériumához. Tehát igaziból lehet, hogy önöknek kéne egy kicsit beszélgetni, hogy akkor melyik ügy kihez tartozik, mert úgy látszik, ez így nem teljesen világos.

Mindenesetre mi a Párbeszédben valóban komolyan gondoljuk, hogy a Balaton mindenkié, és nemcsak olyan embereké, akik 30 milliós elektromos jachtokat tudnak megengedni maguknak, hanem azé a 40 ezer emberé, aki egyébként ezt a nyugati strandot használja. Úgyhogy ebben az értelemben nem tudom elfogadni a válaszát, és már csak azért sem, mert hivatkozik miniszter úr a hatósági engedélyekre, hogy a hatóságok helyesen járnak el, de éppen a minap semmisítette meg a bíróság az aligai magaspartra kiadott hatósági engedélyt. Tehát valami mégsem igazán stimmel ezekkel a hatósági engedélyekkel, úgyhogy remélem, hogy itt is a bíróság legalább közbe fog lépni, bár sajnos az építkezés már elkezdődött.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage