GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Folytatódik a magyar emberek átverése. Most éppen az a kormányzati propaganda megy, hogy csökken az infláció. Másutt egyébként már igen, nálunk azonban még mindig brutálisan emelkednek az árak. Ráadásul az infláció csökkenése nem azt jelenti, hogy csökkenni fog a kenyér, a hús, a felvágott, a tejtermék, a zöldség vagy a gyümölcs ára. Folytatódik az áremelkedés, legfeljebb lassabb ütemben. Tehát az 1000 forintos kenyér lesz 1300 is, ha lassabb ütemben is, mint ahogy elérte az 1000 forintot. Magyarok millióinak jön a nélkülözés, a szegénység.

Ma ott tartunk, hogy Európa legalacsonyabb béréből kell megvenni Európa legdrágább élelmiszereit. Dőzsölés, urizálás a fideszes politikusoknak, szegénység, megélhetési válság, orbáni infláció a magyaroknak. Az inflációt az Orbán-kormány és nem a háború szabadította az országra, hogy a választás előtti osztogatást bőségesen visszaszedjék az emberektől. A Fidesz és az Orbán-kormány azt hazudta, nem lesz megszorítás, és lett helyette brutális drágulás és drasztikus rezsiemelés.

Ma a Dobrev Klára vezette árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy ez a vergődés, az orbáni megélhetési válság véget érjen, és az ország ismét fejlődési pályára álljon, elhozva az európai jólétet.

Kérdezem tehát államtitkár urat, mégis hogyan gondolják, meddig tart még az orbáni megélhetési válság, amelyről még az önök barátja, Matolcsy György is kimondta, hogy önök érte a felelősök. Köszönöm szépen, várom válaszát. (Kálmán Olga tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage