GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Jó, hogy említette a foglalkoztatási adatokat. Úgy könnyű jó foglalkoztatási adatokkal előrukkolni, hogyha az öt fő alatti cégeket ebbe nem számolják bele, amelyek itt ezrével mentek tönkre az utóbbi pár évben. Vagy például azokat sem számolják bele, akik elvesztették azt a lehetőségüket, hogy bármiféle munkanélküli-ellátásra jogosultak legyenek. Ezek, ugye, kikerültek a rendszerből.

Említette ön a költségvetést is. Magyarországnak momentán nem nagyon van költségvetése. Most rendeleti úton toldozgatnak-foldozgatnak valami olyan adatsort, amiben egyébként már tavaly nyáron, amikor elfogadták, akkor sem voltak megfelelőek ezek a számok.

(17.30)

Olyan helyzetben béremelésről beszélni, amikor hétszeresére emelkedtek a rezsiárak, amikor elmegy az ember egy közértbe és nem tud 30 ezer forintnál kevesebbet költeni, pedig semmit nem vett ahhoz képest, mint egy évvel ezelőtt, amikor ugyanezt a feléért is meg tudta vásárolni, akkor azt kell hogy mondjam, hogy magyarok millióit sújtja ez a jelenlegi helyzet, és ezért nem az orbáni infláció, nem a háború, hanem kifejezetten Orbán Viktor a hibás. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage