NAGY BÁLINT építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Képviselő úr, engedje meg, hogy hadd kezdjem azzal, hogy a kormány számára kiemelten fontos a közlekedés, azon belül is a közösségi közlekedés is és természetesen az egyéni közlekedés is. A különböző szervezetekkel, így a taxisszervezetekkel is felül fogjuk vizsgálni, és egyeztetést folytatunk a lehető legjobb megoldás érdekében.

Azonban engedje meg, ha már a közlekedéssel kapcsolatban szót kaptam, akkor hadd fejezzem ki azzal kapcsolatos észrevételemet, hogy azt gondoljuk, a tervek szerint május 1-jétől bevezetésre kerülő vármegyebérlet és országbérlet nagyon nagy segítséget fog nyújtani egyrészt gazdasági szempontból, másrészt helyben maradás szempontjából is, hiszen akár Budapesten, akár az agglomerációban, akár a térség szempontjából, akár a vidék, akár a vidéki falvak szempontjából is egy olyan lehetőséget ad, ahol nagyon kedvező körülmények között tudják igénybe venni a magyar emberek mind a vasúti, mind pedig az autóbuszos közlekedést.

Ezzel kapcsolatban szeretném azt is elmondani, hogy mind a megyei jogú városokra, akár a fővárosra is természetesen igaz az, hogy az ehhez való kapcsolódásban, a vármegyebérlethez való kapcsolódásban várjuk a polgármestereknek azt az együttműködését, amivel konkrétan az adott települések határain belül is még kedvezőbbé tudjuk tenni ezeket a közösségi közlekedéseket. Ebben szívesen várunk minden polgármestertől visszajelzést.

Azt gondolom, hogy ez lesz az egyik olyan legjelentősebb fejlesztés a következő időszakban, a közlekedés, azon belül is a közösségi közlekedés szempontjából, amivel valóban érdemi segítséget tud nyújtani a kormány a magyar embereknek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage