DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr. Az a fő célkitűzésünk, hogy olcsóbbá tegyük ezt a fajta közlekedési módot. Az olcsóbbá tételt pedig versennyel lehet elérni.

Világos, hogy az emberek érdekét nem szolgálja az, amit most a taxisok ebben az esetben tesznek. Ezért kell megfontolni, hogy a közösségi szolgáltatásokat, ezeket a megosztós szolgáltatásokat bevezessük. Fontos, hogy úgy, hogy mindezek mellett a szélsőségektől mentes, tisztességes szabályozást kialakítsuk, tehát hogy egyenlő feltételek mellett lehessen igénybe venni, mert mégiscsak az a szándékunk, hogy olcsóbb legyen ez a fajta személyszállítási mód.

És itt feltehetjük azt a kérdést is, hogy ugyan nem mindegye bárkinek  szerintem teljesen mindegy , hogy például a Bajcsy-Zsilinszky úton vagy a Nagykörúton milyen autóban ülünk a dugóban, de az biztos, hogy minél hamarabb jutunk valamilyen taxihoz, annál hamarabb a helyünkre érünk. És nem a központi, különösen nem a fővárosi közlekedést akartam kritizálni, hanem lényegében elmondani azt, hogy sokkal hamarabb lehet taxihoz jutni.

A dugók kérdésének megoldása természetesen egy másik dolog. Mi az autósok pártján állunk ebben, mi azt szeretnénk, hogy ez megoldódjon. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

De visszatérve az egészre és a témára, szerintem az a kérdés valid, és elnézést, hogy visszaélek a biztosított időkerettel…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage