NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A nemzeti konzultációnak álcázott kormánypropaganda során óriásplakátok ezrein hirdetik közpénzből: „A magyarok döntöttek: 97% ’nem’ a szankciókra”. De Orbán Viktor mégis rendre megszavazza azokat Brüsszelben. Tehát a kormányzati szemfényvesztéssel szemben az amerikai érdekek kiszolgálásához asszisztál Magyarország is, sajnos.

(17.50)

A NATO-tagságunkból fakadó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag. A Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna Magyarország általi közvetett támogatását is, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását.

Az oroszok elleni embargó így is felbecsülhetetlen károkat okozott az elmúlt években, főleg a magyar mezőgazdaságnak, most már a magyar érdekek legyenek az elsők. Az új világrend kiszolgálása helyett a függetlenségünk, a semlegességünk, ezáltal a béke előmozdítására volna szükség, ezért a Mi Hazánk Mozgalom szerint itt az ideje, hogy a NATO-bővítés Magyarország általi vétójával végre fellépjünk a háború kiszélesítése ellen. Mi valóban nem akarunk világháborút. Provokáció volna a katonai szövetség bővítése Oroszország határán, míg a semleges zóna nyilvánvalóan nemzetközi érdek. A béke, a semlegesség, a függetlenségünk a legfontosabb értékek közé kellene hogy tartozzon, ezért is kérdeztem már szeptemberben, hogy hajlandóe a kormány a NATO-bővítés magyar vétójára a világháború elkerülése érdekében. Akkor még csak mellébeszéltek, most már sajnos az Orbán-kormány is beállt a nemzetközi sorba, a balliberális ellenzék elvárásainak megfelelően. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.)

Ezért kérem, legalább arra válaszoljon, államtitkár úr vagy miniszter úr, hogy miért szavazzák meg azokat a szankciókat, amelyekről Magyarországon azt hirdetik, hogy az egész magyar társadalom ellenzi azokat. Köszönöm. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage