RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A tavalyi év folyamán az országgyűlési választással együtt volt egy népszavazás, ahol 3,6 millió ember szavazott egy irányba, nevezetesen abba az irányba, hogy ezt a fajta szemléletet, ezt a fajta propagandát, a gyermekekre veszélyként leselkedő szexuális felvilágosítással kapcsolatos civil szervezeti tevékenységet nem lehet tovább engedni, hanem a szülők joga a gyermekük nevelése, mindemellett kötelezettségük is a gyermek nevelése. Nem lehetséges az, hogy különböző, nemi identitással kapcsolatos fontos kérdésekben próbálják NGO-k a gyermeket nevelni, akár a szülők akarata ellenére is és a szülők háta mögött.

Soha ekkora támogatottság nem volt semmilyen kérdésben Magyarországon egy irányban, mint a gyermekvédelem kérdésében. A baloldal támadta a gyermekvédelmi törvényt, külföldről támadták a gyermekvédelmi törvényt. Mind a mai napig a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban brüsszeli eljárások vannak folyamatban, de soha ennyi magyar ember nem állt ki ennek ellenére egy magyar javaslat mellett, nevezetesen: a gyermekvédelem ügye mellett. (Varga Zoltán közbeszól.) Ezért fontos ebben az ügyben lépnünk.

Az ombudsman is egy szélesebb körű vizsgálatot indított, az integrált jogvédő szolgálat is elmondta, hogy milyen zöldszámon és milyen e-mail-címen várják a bejelentést a gyermekjogi képviselők, ha felmerül a gyanú, hogy bármely gyermek sérelmére bármilyen szexuális visszaélésre került sor akár iskolában, akár iskolán kívül bármilyen módon. Maga a sértett vagy a szülő is jelentkezhet, vagy bármilyen pedagógus, aki ezt látja, nyugodtan ezen a számon jelentkezhet és segítséget kaphat, jogi segítséget is, meg nyilván segítséget nyújtanak ennek az egyébként való feldolgozásában is.

A rendőrség is minden cselekedetet alaposan fel fog deríteni. Egyetlenegy ügy sem marad kivizsgálatlanul. Az idei évben és az előző években is minden bejelentés kapcsán elindultak az eljárások. Idén januárban is összesen 94 esetben indítottak valamilyen pedofíliával kapcsolatos bűneset kapcsán nyomozást a nyomozó hatóságok. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage