RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Én is szeretném megköszönni a rendőrségnek, hogy az elkövetők 48 órán belül rendőrkézen voltak, és el tudott indulni ellenük a büntetőeljárás. Azt hiszem, az is, hogy egy nyomozócsoportot alakítottak ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, elősegítheti azt, hogy minden elkövetőt elkapjanak, és minden további cselekményt megelőzzenek.

Az viszont szomorú, amit itt Varga képviselő úr közben is művelt, hogy ürgebőrbe varrt ügynökökről kiabált be itt a parlamentben. Tisztelt képviselő úr, amikor a magyar gárdisták tették ugyanazt, mint az antifások, akkor önök a leghangosabban háborodtak föl. Azóta már az egykori gárdistákkal önök együtt indulnak a választásokon, de akkor nagyon fölháborodtak, és Brüsszelig futottak Magyarországot feljelenteni, hogy kik masíroznak Magyarország utcáin. Most pedig, amikor szélsőbaloldali gondolkodású emberek szervezetten, egy olyan szervezet keretei között, amit valahol terrorszervezetnek tartanak, ugyanezt teszik, akkor nem felháborodnak, hanem csak viccelődnek és bekiabálnak, tisztelt képviselő úr. (Varga Zoltán: Mondja meg, mit tehettünk volna!)

Ugyanolyan felháborodással kéne ezt tenni, mint amit a Magyar Gárdával kapcsolatosan tett a kormány. Az önök kormánya a Magyar Gárdát nem tudta a magyar utcákról visszaszorítani, a Fidesz-KDNP-kormány meg vissza tudta szorítani. Így fogjuk az antifákat is visszaszorítani az utcáról. Se gárdisták, se antifások nem fognak fenyegetni senkit a magyar utcákon, amíg Fidesz-KDNP-kormány van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage