VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Már meg ne haragudjon, de az ég áldja már meg, egy szót sem szólt arról, hogy honnan lesz szürkevíz a gyárban. Arról beszélnek, hogy ott lesz a gyárban a szürkevíz, de nem tudjuk megmondani, hogy honnan, ki fogja ezt megcsinálni, kit fognak kártalanítani, hány kilométeres vezetékrendszert fognak lerakni, egyáltalán semmit. Én örülök, hogy definiálta, mit jelent a szürkevíz, de ezzel a debreceniek nem lettek boldogabbak.

Az árnyékkormány szerint különben hiba volt egy ennyire környezetpusztító beruházást egyáltalán Magyarországra hozni, és hiba volt úgy nekivágni, hogy nem kérdezték meg róla a lakosokat, többek között a debrecenieket. Az árnyékkormány pontos javaslatokat dolgozott ki, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen. Minden környezetre veszélyes beruházásnál kötelezőnek kell lennie a környezeti hatástanulmány elkészítésének, és törvényben kellene megtiltani, hogy a kormány kénye-kedve szerint területeket vehessen el az önkormányzatoktól.

Ezért teljesen egyértelmű  s gondolom, ezzel ön is egyetért , hogy az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy ne épülhessenek többet pusztító akkumulátorgyárak. (Derültség a kormánypárti oldalon.) Én nagyon bízom benne, ön is megértette, hogy mi a jövő. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage