TOROCZKAI LÁSZLÓ, a Mi Hazánk képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ma itt azért jöttünk össze, mert az ukrajnai háborúról kell beszélnünk, háborúról vagy békéről kell beszélnünk. És ezzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy tudjuk, egyáltalán mi zajlik Ukrajnában, mi folyik ott. Ez egy nagyhatalmi háború, ahol ütközik az amerikai és ütközik az oroszországi érdek, ütközik két nagyhatalom, két szövetséges rendszer egymással. És egyébként ennek a háborúnak sajnos elszenvedői az Ukrajnában élő népek, ukránok, oroszok és egyébként a kárpátaljai magyarok is. Számunkra nyilvánvalóan ők a legfontosabbak. (A Jobbik-frakció képviselői elhagyják az üléstermet.)

Azért kell kiemelnünk, hogy két nagyhatalom ütközik Ukrajnában, mert bárki, aki eddig felszólalt és hozzászólt ehhez a vitához akár a kormánypártok, akár az egyesült balliberális oldal részéről, mindannyian függőségi viszonyban állnak valamelyik részt vevő nagyhatalommal, és innentől kezdve, ha függőségi viszonyban állnak  ami nagyon könnyen bizonyítható, és majd mindjárt fel is sorolom, nem csak én tudom bizonyítani, bárki, aki most ezt hallgatja, bármelyik televíziónéző is pontosan tudja, hogy önök, akár a Fidesz, akár a balliberális oldal kőkeményen függenek valamelyik nagyhatalomtól , bármit mondanak, bármilyen nyilatkozatot elfogadunk, vagy az ellen bármilyen módon tiltakozik akár a balliberális ellenzék, az nem lesz őszinte, az álságos lesz. (A DK-frakció képviselői elhagyják az üléstermet.)

Kezdjük akkor a kormánypártokkal! A kormánypártok esetében, mindannyian tudjuk, hogy hosszú évek óta, több mint egy évtizede nyomon követhető, végigkövethető  egyébként a 2010 előtti balliberális kormányra is igaz, de most maradjunk a jelenlegi kormánypártoknál , hogy folyamatosan üzletel Oroszországgal és az oroszokkal. Ezek között vannak olyan üzletek, amit a Mi Hazánk Mozgalom és bármelyik tisztességes magyar tud támogatni. Ilyen Paks II., hiszen ott technikai értelemben, nyilvánvaló, hogy az oroszokkal kell együttműködni, és valamennyire legalábbis törekedni kell arra, hogy Magyarország az energiabiztonság és az energiafüggetlenség felé el tudjon mozdulni.

Azzal viszont már nem tudunk egyetérteni, amikor a gázszerződések vagy akár Paks II. kapcsán önök titkosítanak, ködösítenek, és nem tudjuk, hogy miért kapjuk jóval drágábban a gázt, mint ahogyan egyébként kaphatná Magyarország, ha legalábbis kommunikációs szinten a kormány ennyire kiáll Oroszország mellett.

Aztán a jelenlegi kormánypártok nemcsak Oroszország felé vannak különböző üzleti érdekek miatt bekötve, de rendszeresen hűségesküt tesznek az atlantisták előtt is, és miközben itt szabadságharcot hirdetnek, aztán a nemzetközi fórumokon  például a szankciós politikával kapcsolatban  Orbán Viktor nem tiltakozik, hanem minden egyes alkalommal, merthogy egyébként konszenzus kell az Európai Tanácsnál és a versailles-i csúcson is, a konszenzus része. Tehát ő is része annak a brüsszeli szankciós politikának, amit egyébként jogosan szoktak kritizálni.

(12.00)

Aztán nézzük a fegyverszállításokat! Ugye, a kormány azt mondja  és ezeket a mondatokat mi is tudtuk támogatni, ameddig ki nem derült a valóság, az igazság és a Fidesz szokásos kettős beszéde , hogy fegyvereket Magyarország ne szállítson, mint ahogy a balliberális oldal miniszterelnök-jelöltje szeretett volna fegyvereket szállítani NATO-zsoldba állva, de azt mondja a Fidesz és azt mondja az Orbán-kormány, hogy ne is vigyenek rajtunk keresztül fegyvereket. Ezzel is egyet tudunk érteni, Magyarország a béke pártján áll. Ha nemzetközi szempontból nézzük, akkor pedig az osztrák semlegesség az, ami, mondjuk példamutató lehetne a magyarok számára. Ehhez képest éppen a minap szólta el magát a szlovák védelmi miniszter, és nagyon reméljük, hogy a magyar kormány fog erre majd reagálni, és nagyon reméljük, hogy meg tudja cáfolni; a szlovák védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy azokat az ukrán katonákat, akiket majd egyébként nyugati fegyverekkel fognak ellátni, Magyarországon képzik ki. Amennyiben ez igaz, ez óriási botrány, és várjuk, hogy a kormány megszólaljon ez ügyben.

Akkor nézzük a balliberális oldal pártjait! Ugye, itt egyértelműen egységesként kell kezelni ezeket a pártokat, mint ahogyan egységesen itt ki is vonultak, ugyanúgy indultak a választásokon, ugyanaz a miniszterelnök-jelöltjük, aki volt olyan kedves  Márki-Zay Péter , hogy elkottyantotta, hogy hány milliárd dollárral, illetve bocsánat, forinttal…  hát, majd megtudjuk, hogy lesze dollárban is milliárd, én azt gondolom, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, ez a 4 milliárd forint, amit eddig sikerült feltárni , tehát hogy ezeket a dollárokat önök úgy kapták, mint kitartottak a gazdáiktól (Szabó Timea és dr. Molnár Zsolt közbeszól.  Nacsa Lőrinc: Kevés volt? Kevés?), Amerikából, Svájcból, különböző civil szervezetnek álcázott globalista pénzkiosztó rendszereken keresztül. Tehát gyakorlatilag önöket nyugodt szívvel lehet ezen amerikai vagy atlantista szerveződések ügynökeinek tekinteni itt a parlamentben. Innentől kezdve az ukrajnai háború kapcsán egyik oldal álláspontja sem lehet hiteles. Egyik sem független, és egyik sem kizárólag a magyarok érdekeit nézi.

De itt van a Mi Hazánk Mozgalom, és a Mi Hazánk Mozgalom az, amely nem tett hűségesküt egyik oldal, egyik nagyhatalom számára sem, egyetlenegy ilyen ügyet nem tudnak felmutatni, hogy minket akár Oroszország, akár Amerika irányából finanszíroztak volna. A mi kampányunk, a mi tevékenységünk kizárólag a magyarok és Magyarország érdekeit szolgálja. Ezért valószínűleg fogok ma még majd olyanokat mondani a felszólalásomban, amit eddig nem hallottunk, és nem is fognak majd itt hallani, de azt gondolom, hogy a magyar közvéleményre tartozik.

Például az egyik, hogyha az ukrajnai háborúról beszélünk, akkor itt rendszeresen elhangzik a parlamentben, ma is elhangzott, folyamatosan hallom, hogy „Ruszkik, haza!”, hogy mondjuk ki végre, hogy „Ruszkik, haza!” Ugye, ez több szempontból is sántít. Egyrészt a történelmi összehasonlítás szempontjából is óriási probléma van ezzel, mert 1956-ban nem Oroszország, főleg nem a mai Oroszország, hanem a Szovjetunió rohanta le Magyarországot, és a tankokban bizony ukrán vagy ukrajnai katonák, a Szovjetunión belüli ukrajnai tagköztársaság katonái ültek jelentős számban, egyszerűen a fizikai, földrajzi közelség miatt is.

Tehát már csak ezért is sántít ez a „Ruszkik, haza!” Másrészről pedig, amikor azt mondják, hogy „Ruszkik, haza!”, akkor most vagy nem ismerik valójában a helyzetet Ukrajnában, vagy tudatosan hazudnak, mert akkor önöknek legalább nyolc-, de lehet, hogy tízmillió oroszt kellene hazaküldeni. De hova is? Ukrajnában ugyanis legalább nyolcmillió orosz, magát orosznak valló, orosz nyelvet használó, tősgyökeres ukrajnai állampolgárnak számító ember élt, és közülük nagyjából hatmillió Oroszország felé menekült el. Hát, akkor hová akarnak önök „Ruszkik, haza!”, hova akarnak önök oroszokat küldeni? Kiket? Azokat az oroszokat akarják elküldeni, akiket egyébként 2014-ben etnikai, nemzetiségi  ha úgy tetszik, önök nagyon szeretik használni ezeket a szavakat: faji  alapon üldöztek és megtámadtak? Emlékeznek önök arra, hogy mi történt Odesszában a szakszervezeti székháznál?

Merthogy térjünk ki azért a gyökereire, ennek a háborúnak a gyökereire. A háború valójában nem tavaly kezdődött, hanem 2013-ban Majdannal kezdődött, a majdani puccs esetében…  amit nagyon nehéz, mert mégiscsak lehet azt mondani, hogy korrupt rendszerben, egy korrupt vezetőt, államfőt és kormányt választottak 2013 előtt Ukrajnában. Mert önöknek ebben igaza van, csak tegyék hozzá, hogy a jelenlegi kormányzati, a jelenlegi államfő rendszere ugyanolyan korrupt Ukrajnában, és éppen most derült ki, hogy miközben egyébként a frontra küldik meghalni az ukrán nacionalistákat, aközben egyébként javában nyúlják le továbbra is a közpénzeket és a segélyeket Ukrajnában. Tehát az a fajta erkölcsi piedesztál, ahová helyezik magukat, amikor meg akarják ítélni a jelenlegi helyzetet, az több szempontból, megint csak azt mondom, hogy sántít. 2013-ban a majdani puccs esetében, mára konkrétan tudjuk, hogy külföldi szálak voltak, nemcsak titkosszolgálati szálak, zsoldosok jelentek meg Majdan környékén, hanem konkrétan nagykövetek, mint a kanadai nagykövet is részt vett az akkori eseményekben.

Tehát ez az a helyzet, ami egy évvel ezelőtt egy most már nyíltan háborúhoz, nagyon-nagyon súlyos háborúhoz vezetett. Ezt megelőzte az a fajta etnikai konfliktus, amelyben oroszok és ukránok egymást etnikai alapon folyamatosan támadták. Nem tudom, hogy ki merike azt mondani, de hát, akkor mi kimondjuk  akik, mondjuk, amerikai zsoldban állnak, biztosan nem mondhatják ki azt, mintha mindenki elfelejtette volna, márpedig ennek az eseménynek és a béke felé vezető útnak egy nagyon fontos részlete , hogy kik robbantották fel az Északi Áramlatot. Ugye, azért nagyon fontos, lehet persze erre legyinteni, de azért nagyon fontos, mert az Északi Áramlat fölrobbantásával valójában nem Oroszországnak okoztak károkat, hanem elsősorban Németországnak és a Németországra a Fidesz és a balliberálisok elmúlt 30 éves elhibázott gazdaságpolitikája miatt rákapcsolt, lélegeztetőgépi funkcióban rákapcsolt magyar gazdaságnak ártanak. És ha a német és a magyar gazdaságnak ártanak, akkor egyébként az Európai Unió gazdaságának is ártanak, hiszen az Európai Unió vezető gazdasága pedig, főleg a brexit után Németország. És minden olyan gazdasági folyamat, amely egyébként nem a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikájához köthető, az többek között ehhez is, ehhez a terrortámadáshoz is köthető.

Emlékeznek még arra, hogy mit mondott Ursula von der Leyen? Mit mondott az Európai Bizottság vezetője a terrorcselekmény után? Ő is azt mondta, hogy a legkeményebben, a legszigorúbban fogják kivizsgálni, hogy ki követte el ezt a terrortámadást Európa ellen. Hát, ennél is nagyobb a csönd, mint ami most itt van a plenáris ülésteremben. (Cseresnyés Péter: Jobb, ha nem szólok semmit.) Óriási csönd van azóta. Óriási csönd van. Pedig volt itt azért olyan, aki kimondta, volt itt olyan, aki nemzetközi szinten rögtön a terrortámadás, a nemzetközi, Európa-ellenes terrortámadás után kimondta. (Nacsa Lőrinc: Ezt mondta a miniszterelnök.) Úgy hívják, hogy Radosław Sikorski, aki egyébként a korábbi lengyel külügyminiszter, és nemcsak ezért  egyébként európai parlamenti képviselő is  fontos az ügy szempontjából, hanem azért, mert az ő házastársa Anna Applebaum, az Amerikai Egyesült Államok és az atlantista oldal szempontjából a mi térségünknek és Kelet-Európának az egyik legfontosabb megmondóembere és szakértője. Hát, ők azért lehet, hogy akkor jól tudják, és ő azonnal kiírta a saját közösségimédia-platformjára, hogy köszönjük szépen, Amerika. Aztán szóltak neki a főnökei, ahonnan kapja a pénzt, ezúttal valószínűleg nem az arab emirátusok irányából, hanem nyugati irányból szóltak rá, mert aztán törölte ezt a bejegyzését. (Szabó Timea Nacsa Lőrinc felé: Ez már neked is sok?)

Miért van az, hogy az Európai Bizottság azóta hallgat az ügyről? Nagyon egyszerű: ugyanúgy amerikai ügynöki szerepet tölt be, mint ahogy itt a baloldali vagy balliberális pártok betöltenek. Viszont itt egy jó lehetőség, hogy kiderüljön, hogy a Fidesz-KDNP melyik oldalon áll ebben az ügyben, a magyarok oldalán vagy az atlantisták oldalán áll ebben az ügyben. És ez pedig nem más, mint Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának a kérdése. Az, hogy a balliberális oldal nyilván támogatja, az nem kérdés, hiszen ezt mondják Nyugatról. Hogy mit csinál a Fidesz-KDNP, az alapjaiban fogja meghatározni azt, hogy eldöntsék a magyarok, a magyar választópolgárok, hogy önök tényleg Magyarország, a független Magyarország és a magyarság érdekeit védik, vagy részt vesznek abban az eszkalációban, ami a világháborúval, a harmadik világháború veszélyével fenyeget. Itt lesz tehát a lehetőség.

A Mi Hazánk Mozgalom nem beszél mellé, nem mondjuk azt, hogy vitatkozunk a frakcióülésen, mi egyhangúlag elutasítjuk, mi egyhangúlag nemmel fogunk szavazni Finnország és Svédország NATO-csatlakozására, tesszük ezt a finn és svéd barátaink érdekében. Tesszük ezt azért, mert őket jelenleg nem fenyegeti semmilyen támadás, de ha belépnek a NATO-ba, akkor óriási veszélyben lesznek, mert a harmadik világháború mindenki számára veszélyes. Egy atomháborúban senki sem nyerhet majd a végén.

És még egy nagyon fontos dolgot, nemcsak az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatban, még egy nagyon fontos dolgot ki kell ma itt mondani, ha esetleg más nem fogja megemlíteni, van egy olyan érzésem, hogy nem fogják megemlíteni. Ez pedig az, hogy emlékezneke arra, hogy Volodimir Zelenszkijnek mi volt az a rendkívül fontos ügye, elintéznivalója, amiért ő a háború kitörését követően  ugye, amikor hónapokon keresztül még hologramos videókat is felhasználva bemutatta, hogy nem hagyja el Kijevet, nem hagyja el Ukrajna területét, mi volt az az ok, amiért  mégis Washingtonba utazott, pedig hát, az elég messze van Kijevtől.

(12.10)

Azért utazott oda, hogy a korábban, egyébként még szeptemberben  tehát már javában dúl a háború, 2022 szeptemberében már megegyeznek Larry Finkkel; a BlackRock a világ legnagyobb olyan pénzkezelő vállalkozása, amely gyakorlatilag ezzel a megállapodással megvette Ukrajnát. Ha keressük a haszonélvezőit a háborúnak, akkor a BlackRocknál és a hasonszőrű óriási, globális, 10 billió amerikai dollárt kezelő  ez még egyébként a baloldali, balliberális magyarországi pártoknak is meglehetősen nagy pénz lehet, erre biztos fölkapják a fejüket , ennyi pénzt kezelő globális nagyvállalatok azok, amelyek ennek az egész háborúnak a haszonélvezői. Ezért akarják ezt a háborút minél tovább elnyújtani, mert annál könnyebben, annál olcsóbban fogják felvásárolni Ukrajnát, aminek egy részét sajnos szétlövik, de azért ott marad a termőföld, ott maradnak a természeti kincsek és még nagyon-nagyon sok minden.

És még mielőtt lejárna az időm, a legfontosabbat hadd említsem meg, és az Kárpátalja. Kárpátalja esetében lehet itt szép szólamokat elmondani, lehet azt mondani, hogy védi bármelyik oldal, a Fidesz vagy a balliberális oldal… Most éppen a balliberális oldal részéről is hallottam, hogy érdekli őket a kárpátaljai magyarság, ez nekem még egyelőre új. De egy dolgot ne felejtsenek el! A kijevi rezsim nagyon régóta magyarellenes, nem a háború kezdete óta; 2021 márciusában már javában menekültként a KMKSZ elnöke, Brenzovics László elüldözött magyarként Budapesten élt. A magyar kormánynak sokkal határozottabban ki kellett volna állnia a magyarok érdekeiért, mert mire kiállunk, és mire vége lesz ennek a borzalmas és véres háborúnak, nem marad magyar Kárpátalján. És azt is hiányolom, hogy egyetlenegy nemzetközi fórumon még nem mondták el, hogy az 1991-es kárpátaljai népszavazást a kijevi rezsim a mai napig lábbal tiporja.

Mi a Mi Hazánk Mozgalom részéről nyilatkozatok helyett tényleg békét akarunk, a valódi békét, azonnali tárgyalásokat, azonnali tűzszünetet követelünk, ennek érdekében Ukrajnának is le kell mondania valószínűleg területekről, áldozatokat kell hozni, ahogy azt a magyarság megtette a XX. században. Ezért fogunk tüntetni március 15-én 15 órakor a Pilvax közben, mert mi tényleg békét akarunk Európában és főként a semleges magyarok és Magyarország számára. Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage