HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm. Először is, dicsőség Steindl Imrének, hogy ilyen masszívra építette meg a Parlamentet, és ezért nem szakadt le a plafon, amikor Gréczy Zsolt Gyurcsány Ferencet és a határon túli magyarokat olyan összefüggésben említette, hogy Gyurcsány Ferenc volt, aki kiállt a határon túli magyarságért. Erről azért legyen kedves megkérdezni a határon túli magyarokat is, tisztelt képviselő úr.

De ön azt kérdezte: hát hogyan legyen béke? Képviselő úr, ön most azoknak a háborúpárti politikusoknak az álláspontját képviseli itt, és ezért nem támogatja a békepárti határozatot, akik a következőket mondták, például a német külügyminiszter: háborúban állunk  többes szám első személyben  Oroszországgal. Ők már úgy gondolják, hogy a Nyugat háborúban áll. Sőt, több háborúpárti európai politikus azt mondja, hogy ennek a háborúnak akkor lesz vége, ha le fogjuk győzni Oroszországot. Hogyan győznek le egy atomhatalmat, ha nem világháború révén?

Tisztelt Képviselőtársam! Önök békéről beszélnek, de támogatják a fegyverszállításokat. Fegyverszállítással nem lehet a békéért tenni! Legyen világos, hogy az önök álláspontja ebben a tekintetben tarthatatlan! Tehát aki fegyverszállítást támogat, és arról beszél, hogy háborúban áll Oroszországgal, az ennek a háborúnak az eszkalációjával veszélyezteti. Másként mondva: az önök álláspontja, ha tetszik, ha nem, egy háborús keresztet rajzol a magyar emberek és főként a kárpátaljai magyarok homlokára. Ezt vegyék tudomásul!

Ezért kérjük azt, hogy adják föl azt az álláspontot, amit külföldről diktálnak önöknek, és végre fogadják el a békepárti határozatot, és álljanak így a magyar nemzeti érdek mellé. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage