DR. APÁTI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen a szót. Rögtön válaszolnék is Gréczy képviselő úr előbbi felvetésére, hogy mikor lesz béke, illetve hogy milyen béke az igazságos. Talán az a legjobb kifejezés, hogy fenntartható és betartható béke kell, ehhez pedig az egyezségen, a kompromisszumon, az alkufolyamatokon keresztül vezet az út. Azt, hogy igazságos vagy igazságtalan, nagyrészt az határozza meg, hogy milyen nézőpontból nézzük, illetve melyik fél tartja kevésbé igazságosnak vagy kevésbé igazságtalannak az adott feltételeket.

Ehhez pedig az kell, Gréczy képviselő úr, hogy Zelenszkij elnök urat az Amerikai Egyesült Államok és a CIA kamuharcos üzemmódból békegalamb üzemmódba kapcsolja át. S ha ez a váltókapcsoló átfordul, akkor talán jó irányba haladnak a folyamatok. Ha az Egyesült Államok is áldását adja arra, ami minden normális ember szíve vágya, hogy békét kellene kötni  hiszen egy egészséges, normális gondolkodású ember azt szeretné, ha tíz perc múlva beállna a béke vagy tíz perc múlva beállna a tűzszünet; aki a véres háború folytatása érdekében mond valamit vagy cselekszik, az nyilvánvalóan valószínűleg beteg vagy hátsó szándékok vezérlik , de ahhoz ezeknek a feltételeknek kell bekövetkezni.

Amikor majd Biden elnök úr és az adminisztrációja úgy gondolja, hogy az ő szempontjukból elérkezett az ideje és elkezdődnek a tűzszünet, majd a békekötés folyamatai, akkor van esély a békére. Nem Zelenszkij fogja eldönteni, nem az ukrán vezetés, hanem az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország között fog eldőlni, ami egyébként teljesen világos. Hosszú távon, de nem is hosszú távon, hanem véglegesen fenntartható és betartható béke kell, ez minden normális, egészséges ember érdeke. Köszönöm. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage