GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök asszony. Először Apáti úrnak szeretném jelezni, hogy nem én voltam az, aki a békét mindenféle módon rangsorolta, hanem Dudás képviselőtársam, a Jobbikból.

Tegyük tisztába, hogy aki ezt a határozati javaslatot támogatja, az fideszes, de ettől még nem lesz feltétlenül békepárti. Attól, hogy valaki ezt elutasítja, még simán békepárti. Ez a mi álláspontunk. (Nacsa Lőrinc: Pedig nem így van!) Hát, önök így gondolják, mi meg nem.

Elhangzott az, hogy vannak névváltoztató pártok. Megjegyzem, hogy a Fidesznek eddig három neve volt, hiszen volt Fidesz, Fidesz-Magyar Polgári Párt és Fidesz-Magyar Polgári Szövetség. Fideszes és KDNP-s politikusok krokodilkönnyeket hullatnak itt a határon túli magyarokért, de csak egyetlenegy párt volt, amelyik kivonult a „Trianon” szó hallatán a parlamentből, és ezt úgy hívták, hogy Fidesz. Mindez 1991-ben történt.

Elhangzott itt Apró Antal neve is. Akkor most beszélgessünk Pokorni Zoltán nyilas nagyapjáról vagy besúgó apukájáról. (Nacsa Lőrinc: Az Apró-villáról!) A Fidesz különböző kormányaiban hemzsegtek az MSZMP-tagok Pintér Sándortól Járai Zsigmondon át Stumpf Istvánig, és még hosszasan sorolhatnám. Ezek mind egy pártban voltak Apró Antallal. Ezek szerint egyetértettek Apró Antallal. Egyébként pedig az unokák és a gyerekek nem tehetnek sem a szüleikről, sem a nagyszüleikről. Azt javaslom a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy végre tegyék nyilvánossá az ügynökaktákat, amit egyébként az összes ellenzéki párt támogat, önök pedig egyedüli pártként ezt elutasítják. Ha itt valaki nem akar szembenézni a múlttal, azok önök.

Van még húsz másodpercem, ezért annyit még megjegyeznék, hogy elhangzott itt az infláció meg hasonló dolgok. Nos, az infláció már azelőtt Európa-rekorder volt Magyarországon, amikor a háborúról még szó sem volt. Ez a közgazdasági igazság. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage