GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm szépen. Most annyit szeretnék csak hozzátenni Tilki képviselőtársamnak, hogy nem érdemes a múltat meghamisítani. Itt van előttem a megjelent cikk, Átlátszó (Nacsa Lőrinc: Hohó, átlátszó!  Közbeszólások a kormánypártok soraiból.), az a címe, szó szerint idézem a címet: „Gyurcsány alatt helyreállították, Orbán alatt ismét lebontották a munkácsi Turul-szobrot.” És ön idézte, hogy Pákh úr mennyire csodálkozott azon, hogy Gyurcsány Ferenccel hogy került oda, erre a rendezvényre, kiállításra; ugyanennek a cikknek az egyik fotómelléklete: Pákh Imre a munkácsi kiállítás megnyitóján közös képen mosolyog a Gyurcsány-házaspárral (Balla Mihály és dr. Tilki Attila közbeszól.), a Gyurcsány-házaspárral éppen mosolyognak.

(14.40)

De hát 2008-ban Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, ott volt a Turul-szobor avatásán, egyébként az ukrán miniszterelnökkel együtt. (Dr. Tilki Attila és Balla Mihály: Nem volt ott!  Nacsa Lőrinc: Nem volt ott!) Ott volt ennek a szobornak az avatásán, tehát az ő kormányzásának idejére esett, amikor pedig lebontották, az pedig az Orbán-kormány idejére esett. Ez a történelmi tény.

Egyébként a Demokratikus Koalíció is a legteljesebb természetességgel vett részt a segélyszállítmányokban. Dobrev Klára vezetésével én magam is része voltam annak a csapatnak, amely Vásárosnaményba, Záhonyba vitt plédeket, higiéniai eszközöket, hálózsákokat, s a többi, amit egyébként ott helyben a Máltai Szeretetszolgálatnak adtunk át.

Tehát nem arról van szó, hogy itt van egy érzéketlen, a világ dolgaira, a háborús problémákra érzéketlen baloldal, amely nem segít, de igenis segít, a Demokratikus Koalíció is megtette ezt, ez a világ legtermészetesebb dolga. Mint ahogy mi is aggódunk a határon túli magyarokért és a kárpátaljai magyarokért, de az nem segít a határon túli magyaroknak, hogyha rosszban vagyunk azzal az országgal, amelyet éppen agresszió ér. Az árt a határon túli magyaroknak. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage