BEDŐ DÁVID (Momentum): Köszönöm szépen a szót. Államtitkár úr, nekem egy nagyon egyszerű kérdésem van ön felé: mi történt azzal a rengeteg ígérettel? A választások előtt az ország minden pontján jelentették be az újabb és újabb beruházásokat, útfelújításokat, infrastrukturális projekteket, de azóta mintha ezekről megfeledkeztek volna. Persze, az emberek nem felejtették el, de maguk biztosan, hiszen a legtöbb ígéretük esetében még egy kapavágás nem történt.

Engedje meg, hogy az ország egy térségén keresztül bemutassam, mennyire nem foglalkoznak az alapvető szükségletekkel! A Pilis-Dunakanyar az országunk egyik legszebb része, közvetlenül a fővárosunktól északra helyezkedik el, és több mint százezer ember lakik itt. Az itt élő honfitársaink mindennapjait megkeseríti az elavult közlekedési infrastruktúra. A választások előtt fűt-fát megígértek annak érdekében, hogy megnyerjék azt, azóta viszont nagy a csönd. Mi van a 11-es főút felújításával? Mi van a szentendrei HÉV-vonal és járműpark korszerűsítésével? Mi van a budakalászi elkerülő út megépítésével? Mi van a 10-es és 11-es út összekötésével, vagy éppen mi van a Dunabogdány és Kisoroszi között ígért biciklishíddal?

Ez csak pár példa, amely jól mutatja, mennyire elfeledkeztek az egyik legfontosabb feladatukról, az infrastruktúra fejlesztéséről. Nyilván el fogja mondani, ahogyan maga előtt már sokan, hogy sajnos nincsen pénz, de amint lesz, na majd akkor. El fogja mondani, hogy a háború, a szankciók meg Brüsszel miatt nem valósulhatnak meg ezek a beruházások, amelyek az emberek mindennapi életét befolyásolják és segítik. De kérdezem én, ha valóban nincsen pénz ezekre a beruházásokra országszerte, akkor miért van pénz kínai cégeket támogatni százmilliárdokkal. Miért van pénz telekommunikációs céget vásárolni szintén százmilliárdokért? Miért van pénz továbbra is kitömni a hazug közmédiát? Államtitkár úr, mi történt azzal a rengeteg ígérettel? Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage