CSEPREGHY NÁNDOR építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy elmondhatom azt, hogy a térség választópolgárai tavaly jól döntöttek, mert egy kiváló képviselőt választottak meg Vitályos Eszter személyében, aki képviseli a Dunakanyarban élők érdekeit is, ahogy tette ezt akkor, amikor lobbizott a kormánynál és a kormány által eldöntött támogatásban a HÉV-fejlesztésekről, amikor lobbizott a 11-es főút fejlesztésére vonatkozóan.

És igen, képviselő úr, valóban szóba kell hozni a háború kérdését, hiszen önmagában a háború is komoly gondot okoz, azonban ennek az elhúzódása és gazdasági következményei az önök párt- és elvtársai által támogatva Brüsszelből olyan szankciókat eredményeznek, amelyek viszonylag beszűkítik Magyarország mozgásterét pénzügyi értelemben. Azonban ebben a pénzügyi helyzetben is mi többet tudunk építeni, mint amit önök bármikor csak elképzelni tudtak, hiszen ha jól visszaemlékszünk, a Momentum esetében építés az önök nevéhez kevés kötődik, egyetlenegy dolgot tudnak felírni a politikai eredménylistájukra, egy olimpiai álom eltörlését, illetve a rombolást.

Szeretném megerősíteni képviselő úr felé, hogy a magyar kormány 2010 óta minden vállalását teljesítette, nem véletlenül kapott negyedjére is kétharmados felhatalmazást az Orbán Viktor vezette kormányzat, és ez így lesz a korábban meghatározott fejlesztésekkel kapcsolatban is.

Az kétségtelen, hogy egy olyan helyzet, ami forrásszűk időszakot eredményez, lehetőséget is ad arra, hogy újragondoljuk ezeket a fejlesztéseket műszaki tartalmi értelemben is, és rangsoroljuk azokat, hiszen az Építési és Közlekedési Minisztérium pont azért jött létre, hogy a kevesebből többet is tudjunk építeni, és ahogy azt a kormány megígérte, képviselő asszony pedig itt mellettem ülve kilobbizta, el fogják azt érni, hogy a HÉV-fejlesztések a következő fejlesztési időszakban megvalósulnak, nemcsak az északra tartó nyomvonalak tekintetében, hanem az összes Budapestre tartó HÉV-vonal fejlesztése tekintetében, a vonalakat, illetve a járműállományt tekintve is. Képviselő úr, azt gondolom, hogy ön korából fakadóan és politikai hátteréből fakadóan is inkább csak tanulhat ettől a kormánytól fejlesztéspolitikát. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage