DR. FÜRJES BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Megmondom őszintén, egy kicsit csodálkozom. Képviselő úr pontosan tudja, hogy miről beszélek. Állt már módunkban személyesen angyalföldi, XIII. kerületi komoly építkezési ügyben Tóth József polgármesterrel közösen együttműködni, ami, azt gondolom, hogy Angyalföld és a kormányzat közös sikere volt, és tudtuk gyarapítani ebben az együttműködésben Angyalföldöt, Budapestet.

Egy kicsit csodálkozom azon, hogy ön kormányellenes élt akar vinni egy olyan kérdésbe, ahol szerintem nem érdemes ilyet keresni. Kétségtelen  s én ezt jó szívvel elismerem , hogy az önkormányzat tette a dolgát, de az a helyzet, hogy a kormányhivatal is tette a dolgát. A Medicor-épület bontásánál a kormányhivatal építésfelügyeleti hatósága a március 8-án megtartott hatósági ellenőrzését követően azonnali hatállyal leállította a szakszerűtlen és jogosulatlan építőipari kivitelezési tevékenységet, a bontást, és a munkálatok folytatását a további építésfelügyeleti hatósági intézkedésig megtiltotta. Tehát azt gondolom, hogy a jogállam és a szakmai közigazgatás is működik.

Nincs kormány a világon, amely elérné azt, hogy egyetlen kivitelező sem hágja át sohasem a szabályokat és sohasem végez szabálytalan építési vagy bontási munkát. Egy dolgot tud csinálni egy szakszerű és a helyén lévő, jól működő kormányzat, hogy a szakmai közigazgatási szervezet azonnal lép. Most is a legsúlyosabb intézkedést vezette be, amikor azonnali hatállyal leállította a bontási munkálatokat. Bárcsak mindenki így végezné a dolgát az országban!

Csodálkozom, hogy a képviselő úr itt hibát keres, ahol épp az önkormányzat jelzésére egy azonnal és helyesen megtett kormányzati intézkedésnek lehettünk a tanúi. Mindenkivel szemben a legszigorúbban fogunk fellépni, aki megsérti a jogszabályokat és veszélyezteti az állampolgárok biztonságát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage