NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Üdvözlöm első parlamenti felszólalása alkalmából. A kinevezését követően bizalmat adtunk önnek, elvégre a honvédelem össznemzeti ügy, de csalódnom kellett, választ sem kaptam az önnek címzett leveleimre, melyekben a Magyar Honvédség konkrét hiányosságaira hívtam fel a figyelmét diszkréten, a Mi Hazánk honvédelmi kabinetjének haderőfejlesztési, beszerzési javaslatait is felsorolva. Így kezdtem: „Országgyűlési képviselőként nem szeretném írásbeli kérdésekkel idegen államok szolgálatai számára is felhívni a figyelmet a Magyar Honvédség hiányosságaira, de felelősséget érzek azért, hogy néhány területre rávilágítsak miniszter úrnak, ha esetleg elkerülte volna a figyelmét.”

De hiába vártam a választ, ahogy aztán a házszabályi kötelezettségében bízva hiába nyújtottam be írásbeli kérdésben, hogy például mennyibe kerülnek a NATO-szerepvállalásaink, például a csúfos bukással végződött afganisztáni megszállás. Az ön válasza szerint ezt nem tudhatjuk meg, titkos. Hány magyar honvédet küldtek idegen országokba szolgálni szerte a világon? Az ön válasza szerint ezt nem tudhatjuk meg, titkos. Meddig lesz kötelező a Covid-oltás a honvédségben, és hány katonát rúgtak ki oltatlanság miatt a létszámhiány közepette? Az ön válasza szerint ezt nem tudhatjuk meg, titkos. Sőt, egyfajta hadititoknak minősítette a honvédség genderképzési tananyagát is. Bizony, megdöbbenéssel értesültem egy hozzám panasszal forduló főtiszttől, hogy már a Magyar Honvédségben is kötelező az úgynevezett genderképzés.

Hajlandóe ennek véget vetni? Ezt a kérdést egyébként kétszer is feltettem önnek írásban  eldöntendő kérdés, mégsem válaszolt , ahogy a tananyagot is hiába kértem, hogy hozza nyilvánosságra, vagy küldje el nekem. Egy kezembe jutott belső tájékoztató szerint a társadalmi nem fogalmának például az EU általi megközelítését tartják szükségesnek oktatni a Magyar Honvédség vezetői állománya számára. Miniszter úr, szivárványos zászlót azért nem fognak kitűzni a honvédség objektumaira, ugye? Épp elég volt, hogy megszüntették a Szent Korona díszőrségét, miközben az államfőnek megmaradt ez. Rendületlenül várom érdemi válaszát. (Szabadi István tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage