ILLÉS BOGLÁRKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azzal kezdeném, amiben nincs vita közöttünk, méghozzá a tekintetben, hogy a Svéd Királyság NATO-hoz történő csatlakozását egyértelműen támogatjuk.

És ahogy az önök részéről is elhangzott, azonban vannak olyan viták, amiket nem tudtunk lezárni (Dr. Harangozó Tamás: Ki?), és azt kérem önöktől, hogy ne vitassák el: a képviselők feladata a választópolgárok véleményének, aggályainak, kéréseinek a képviselete és adott esetben az artikulálása. (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.)

Én azt kérem önöktől, hogy ne akarják elvitatni, hogy bizonyos kérdések tisztázásának lehetőségét (Dr. Vadai Ágnes: Mik?) az érintett képviselők, az érintett magyar parlamenti képviselők és a svéd képviselők között le tudják folytatni. (Csárdi Antal: Én nem vagyok érintett?) Ennek érdekében járt parlamenti delegáció Svédországban, hogy ezeket a vitákat le tudják zárni. Önök mondták, hogy a vitákat még nem tudták lezárni, és ez a cél, hogy a vitákat mielőbb le tudjuk zárni.

(22.20)

Amit korábban jeleztünk, és korábban is ígértük, hogy nem mi leszünk az utolsók, nem rajtunk fog múlni, hogy a Svéd Királyság a NATO-hoz tude csatlakozni (Varga Zoltán: Ez infantilis!), ezt a továbbiakban is fenn kívánjuk tartani. A célunk az, hogy ezeket a kérdéses pontokat és a vitákat mielőbb le tudjuk zárni. Köszönöm szépen. (Dr. Vadai Ágnes: Értékelem, hogy két képviselő asszonyt itt hagytak a bátor képviselők! Tényleg értékelem! Ezt értékelem! Az összes férfi kihúzott innen! Értékelem!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage