GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Akkor néhány megjegyzésre reagálnék. Ha már József Attilát idézzük, akkor mondhatnám azt, hogy „Levegőt!”, meg mondhatnám azt, hogy „Ős patkány terjeszt kórt”, meg ilyeneket, tehát József Attila-idézeteket én is tudok hozni. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)

Elhangzott itt, hogy milyen fantasztikusan jól működik a visegrádi együttműködés. Petr Pavel cseh házelnök: „A visegrádi szövetség válságban van.”  idézőjel bezárva. Bucsai mészárlás, ahol egyébként tömegsírba lőttek oroszok ukránokat: Orbán Viktor azt mondta, hogy ő nem lát tisztán ebben az ügyben, Kaczyński lengyel miniszterelnök erre azt mondta, hogy ha nem lát tisztán, akkor menjen szemorvoshoz. Hát, így működik ma a visegrádi együttműködés.

Ezenkívül elhangzott az is, hogy az uniós pénzek ellen dolgoznak az ellenzéki európai parlamenti képviselők. Nos, egyetlenegy olyan politikus van, aki kifejezetten kiejtette a száján azt, hogy Magyarországtól vegyék el az uniós forrásokat, azt Orbán Viktornak hívták. 2006-ban mondta ezt Strasbourgban, a Néppárt tanácskozásán, bárki utána tud nézni. Egyetlenegy ilyen ember volt, aki el akarta venni a hazájától az uniós pénzeket, Orbán Viktor, senki más. Tehát hiába próbálják ezt rákenni, az önök lopásai miatt és jogi visszaélései miatt nem kapja meg Magyarország ezeket az uniós forrásokat.

Ezenkívül azt is muszáj elmondanom  többször elhangzott itt, hogy milyen fantasztikusan sikeres volt a 2011-es magyar elnökség , hogy máig nem tudja senki, hogy Magyarország, az akkori magyar kormány miért mondott le arról a lehetőségről, egy rendkívül fontos keleti partnerségi találkozó lett volna a magyar elnökség alatt, de a magyar elnökség ezt továbbította a következő, lengyel elnökségnek. Hát, nagyon el tudom engedni a fantáziámat az ügyben, hogy vajon miért tette ezt Orbán Viktor.

Ezenkívül ami itt elhangzott, ugye, azt mondta Illés Boglárka, hogy én nem pontosan idéztem a miniszterelnök úr és a házelnök úr szavait. De, pontosan idéztem, idézőjel van a mondat elején, és idézőjel van a mondat végén is. (Nacsa Lőrinc: Az nem azt jelenti, hogy igaz, amit mondasz!)

(12.50)

Még muszáj egy kérdést feltennem: ha olyan kemény harcot vívunk Brüsszel ellen, akkor az a kérdésem, hogy abban a féléves elnökségben, amikor itt lesznek a külföldi vendégek, ismét elárasztjáke az országot a brüsszeli plakátok mindenféle háborús bombákkal? Ez az én kérdésem még. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage