GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót. Természetesen a Demokratikus Koalíció abban érdekelt, mert már megint megy a csúsztatás meg a hazudozás, hogy Magyarország sikeres tagja legyen az Európai Uniónak, és olyan elnöksége legyen abban a félévben, olyan elnökséget biztosítson Magyarország, amelyik Magyarország jó hírnevét öregbíti.

Én annyit állapítottam meg, és ez természetesen igaz, hogy ma Magyarország erre a feladatra sem a diplomáciai kapcsolatait, sem politikai kapcsolatait tekintve nem alkalmas. Egyébként amikor Nacsa képviselő úr azt mondja, hogy köpönyegforgatás, hát, nem én ülök egy frakcióban azokkal, akik a Trianon szóra kivonultak a parlamentből, meg azt mondták, hogy térdre, imára csuhások; ön ül ezekkel az emberekkel egy frakcióban, meg azokkal is, akik Soros György ösztöndíján tanultak és kaptak diplomát, most pedig Soros-plakátok lepték el az országot. Azt gondolom, köpönyegforgatás ügyében nem érdemes a Fidesznek vagy a Fidesz környékén senkinek semmit a szemére vetni.

Tehát a Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha Magyarország sikeres elnökségi ciklust képviselne az Európai Unióban, csak erre az Orbán-kormány nem alkalmas. Nem Magyarország nem alkalmas arra, hogy megfelelő elnökségi ciklust képviseljen, hanem az Orbán-kormány nem alkalmas rá. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage