DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Senyei György Elnök Úr! Nem kívánom megismételni azt, amit már az igazságügyi bizottsági expozémban előadtam, sem pedig azt, amit Demeter Zoltán képviselőtársam a vezérszónoklatában már elmondott, így mindenképpen azt szeretném hangsúlyozni, hogy köszönöm.

Köszönöm, elnök úr, hogy az OBH a 2021. évben is gondoskodott a bíróságok megfelelő és zavartalan működéséről, gondoskodott méltón és igazságosan, gondoskodott a törvényben foglaltaknak mindenben megfelelően.

Ezen tények ismeretében számomra megint csak rendkívül furcsán hatott, mint ahogy az előző napirendi pont kapcsán is, Sebián-Petrovszki László DK-s képviselőtársunk felszólalása, aki, mint ahogy az előző napirendi pont kapcsán a Kúriát, itt most az OBH elnökét vonta lényegében felelősségre, és kérte számon azért, hogy a hatályos jogi szabályozás miért nem beszél többet az OBH-OBT közötti problémákról. Uraim! Ez nem, nem az OBH elnökének a hatáskörébe tartozik, ez a mi hatáskörünkbe, a képviselők hatáskörébe tartozik, és különösen egy képviselő részéről furcsa az, hogy egy bírót, a bírói testület tagját e vonatkozásban, pedig ő csak jogalkalmazó, tulajdonképpen számonkéri. Ezért kérem, hogy a jövőben ettől tekintsünk el, és azt tudom mondani, hogy köszönöm a munkájukat.

A KDNP támogatni fogja a beszámoló elfogadását, és a munkájához ezúton is további sikereket és jó egészséget kívánunk. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.  Dr. Senyei György Barna: Köszönöm szépen.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage