RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Láttuk a Jobbikban a „klebelsbergi fordulatot”: az önök polgármestere Ózdon mást sem tett  akkor még jobbikos, nem tudjuk, jövőre pontosan hogy fogják hívni, tehát az önök polgármestere mást sem tett  , mint amikor itt volt a járvány, akkor 25 százalékkal csökkentette a köznevelésben és a kulturális ágazatban dolgozók bérét. Az a párt, amely meglépte azt, hogy ahol ő felel a köznevelés egy kisebb részéért, és ebben a részben bért csökkentett, az itt, a parlamentben béremelést követel, ezzel önök nyilvánvalóan ugyanazt csinálják, mint a szövetségeseik, akik 2008-2009-ben a magyar pedagógusokkal fizettették meg az akkori rossz gazdaságpolitikának az árát, és elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, elvették a 13. havi bért, csökkentették 8 százalékkal a pedagógusok éves jövedelmét. Önök magasabbra tették a lécet, önök 25 százalékkal csökkentették a pedagógusoknak a jövedelmét abban a városban, azon a településen, ahol önök irányítják a várost. Ennyit az önök hitelességéről!

Fordulatokban azért eléggé bővelkedik a Jobbik, most már azt is megtudtuk, hogy jövőre már nem is Jobbiknak hívják önöket. Az ilyesfajta identitáskeresés, mondjuk, nem egyedi a baloldalon, de azt hiszem, mutatja, hogy önöknek az elveik meg a neveik olyanok, mint egy kabát, mint egy ruha: évszakról évszakra cserélgetik, tisztelt képviselő úr. Mi viszont hosszú távon gondolkozunk.

Remélem, csak nyelvbotlás volt az ön részéről, amikor azt mondta a felszólalásában, hogy ezek a források alapvetően Magyarországnak nem járnak. Ezek a források igenis járnak Magyarországnak. (Ander Balázs: Megjárnak!  Közbeszólások a Jobbik soraiból: Megjárnak!  Az elnök csenget.) Tisztelt képviselő úr (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Tessék majd elolvasni!  Arató Gergely közbeszól.  Közbeszólások a Jobbik soraiból.), sok mindent magyaráz, de…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage