RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Ha már gyűlöletkeltés, egy idézetet hadd osszak meg önnel! „Mindenkinek azt üzenem, különösen azoknak, akik nem jöttek be szavazni, hogy velünk ezt nem csinálhatjátok. Ti szégyelljétek magatokat, Momentum, MSZP meg a Párbeszéd! Aki velünk ezt csinálja, az így fog járni. Mindenki, aki minket támadott az elmúlt hetekben, annak megmondtam, hogy el fogjátok veszíteni.” Így beszél önnel a saját vezetője és önökkel, Gyurcsány Ferenc. (Arató Gergely: A mi vezetőnk, nem az övék.) Bárhogy feloszthatják egymás között, ebbe a vitába én nem szólnék bele. (Kálmán Olga: Ez ugyanaz, mint a lefejezés?  Az elnök csenget.) A gyűlölet hangján beszélni…

Tisztelt Képviselő Asszony! Önök szövetségesek, önök egymást támogatták a választáson  elvileg. (Kálmán Olga: Jaj, de gyenge!) Önök egymás mellett kampányoltak, igaz, hogy a választás másnapján, ugye, egy évvel ezelőtt voltak a választások, a választás éjszakáján már egymás torkának estek, másnap aztán már a médiában is, nos, így beszél önökkel Gyurcsány Ferenc, a baloldalnak a vezetője. Egyrészről önök ezt tűrik, hát, 1,2 százalékkal mást nem tudnak tenni, mint tűrni ezt, de másrészről ezek után felállni, miközben önök a baloldalon ilyen gyűlöletteljes hangon beszélnek egymással, így alázza meg önöket, és oktatja ki önöket Gyurcsány Ferenc másodpercek alatt, ezzel szemben önök békéről beszélnek, amikor (Arató Gergely: Bencsikkel mi van?  Kálmán Olga: Ezt nem hiszem el!  Az elnök csenget.) Gyurcsány Ferenc arról beszél, hogy majd a 2026-os választás után lesznek olyan pártok, amelyek lehúzzák a rolót, és majd segítünk abban, hogy lehúzzák a rolót. Így beszél önökről Gyurcsány Ferenc, mert önök azért az egyszázalékos, Jobbik-LMP-MSZP-Párbeszéd egyszázalékos rolólehúzó körbe tartoznak (Kálmán Olga: Nagyon gyenge!), és úgy oktatja ki Karácsony Gergelyt Gyurcsány Ferenc, hogy nem egyeztetni kell a kormánnyal, hanem nekimenni az Orbán-kormánynak, hogy szerinte a főpolgármesternek nem az a feladata, hogy a város ügyeiben egyeztessen kormánytagokkal, hanem nekimenni az Orbán-kormánynak, ez a főpolgármester elsődleges feladata. Ezek után beszél ön arról, hogy milyen mérgező dolog a gyűlöletkeltő hangnem, tisztelt képviselő asszony.

De ha már arról beszélt, hogy keresztények megtámadása, Niedermüller Péter kapcsán, aki azt mondta, hogy a fehér keresztény férfiak és nők rémisztő képződmények, valahogy nem éreztem ezt a mélyről jövő felháborodást és emberi jogi hozzáállást, hogy azért mégsem lehetne a magyar lakosság elsöprő többségét kitevő emberekről így beszélni itt Magyarországon belül, hanem továbbra is működhet, polgármesterként, vezető politikusként, és ez az önök politikájának a részét képezi. (Kálmán Olga: Szólj egy szót Bencsikről is!) Valamiért akkor, amikor Gyurcsány Ferenc önöket alázza meg a nagy nyilvánosság előtt gyűlöletkeltő hangon, vagy így beszélnek keresztény emberekről, azokat önök sosem ítélik el, azok fölött mindig szemet hunynak.

Ami az LMBT-kérdést illeti (Kálmán Olga: Na, végre!  Az elnök csenget.), tisztelt képviselő asszony, napra pontosan egy esztendővel ezelőtt volt egy népszavazás. (Arató Gergely: A lefejezésről?) Azon 3,6 millió ember szavazott egy irányba. (Kálmán Olga: A lefejezésről? Miről beszélsz?) Ön az elmúlt 30 évből nem talált, sőt 35 évből, ha a rendszerváltás idejéig visszanyúlunk, nem talál nagyon olyan kérdéseket, amelyekre 3,6 millió ember a rendszerváltás óta, az első Antall-kormány megalakulása óta így egy irányba szavazott volna. 3,6 millió ember! Ez jóval nagyobb még a Fidesz-KDNP szavazótáboránál is. Ez azt mutatja, hogy ez a kérdés, az LMBT-kérdés messze túlnyúlik azon a körön, amely a Fidesz-KDNP szavazótábora. Ez egy pártok fölött álló ügy, és ön pontosan az egész LMBT-ideológiát, genderideológiát az eddigi népszavazásokon a legnagyobb mértékben elutasító népszavazás egyéves évfordulóján mondja azt, hogy a magyarok idegengyűlölők, és ez idegengyűlölet. (Kálmán Olga: A lefejezés az mi?) Nem veszi észre?

Önöknek nyilván elvakította a látását az a 4 milliárd forintnak megfelelő dollár, ami külföldről érkezett, és innentől kezdve önök csak azt mondhatják, amit önöktől külföldről várnak, és ezért önök nem is vehetik figyelembe azt a 3,6 millió embert, aki a rendszerváltás óta nagyobb támogatást adott ennek a kérdésnek, mint amilyen a NATO-csatlakozásunk, az uniós csatlakozásunk vagy a migráció kérdése volt. Mindegyiknél fontosabb volt az embereknek a gyermekvédelem, a családok megvédése, és ennek az egyéves évfordulóján rendkívül ízléstelen módon, az embereket rendkívül figyelembe nem vevő antidemokratikus módon, ennek az egyéves évfordulóján a baloldalnak az az üzenete, hogy ez idegengyűlölet. (Kálmán Olga: A lefejezés mi?) Ezt mi a 3,6 millió ember nevében elutasítjuk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage