DÚRÓ DÓRA (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Balesetveszélyes tornaterem, omladozó vakolat, leszakadt plafon, beázások, penész, udvaron keresztül megközelíthető mosdó  ilyen körülmények között kell éljék mindennapjaikat Gyömrőn a Fekete István Általános Iskola tanuló és pedagógusai, mert öt éve halogatják a közel százéves iskolaépület felújítását, illetve új épület építését.

Személyesen is körbejártam az iskolát igazgató asszony kíséretében, így megbizonyosodhattam többek között arról is, hogy már most kénytelenek tanórákat tartani szertárakban, a volt irattárban, a könyvtárban, de még a folyosón is. Nagyjából 250 gyermekre jut két-két mosdó, ami így rendszeresen eldugul, használhatatlan. De az étkezés körülményei sem jobbak: egy-egy osztálynak 10-15 perce van elfogyasztani az ebédjét a zsúfoltság és a helyhiány miatt.

Az egyik tanteremben leszakadt a mennyezet egy része, ám a gyerekek továbbra is kénytelenek ott is tanulni. A tornaterem tetejét tavaly egy nagyobb szél egész egyszerűen leszakította, és csak az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy nem történt személyi sérülés ezekben az esetekben. Azóta egy fóliafedéssel pótolták a tetőt, mondván, hogy úgyis hamarosan elkészül az új iskola. De az új iskoláról még hír sincs, a tornaterem pedig folyamatosan beázik, így tartják a mindennapos testnevelésórákat 22 osztálynak.

Ígéretek persze sorozatosan voltak, de nem történt semmi. Most meg már a háborúra hivatkozva még csak ígéretet sem tudnak tenni, és az érintettek azt sem tudják, hogy ki kelle költözniük a város szélén létesítendő konténeriskolába, amely az új épület megépítéséig lenne otthona ennek az intézménynek.

Államtitkár úr, ki lesz a felelős, ha megsérül egy gyermek az öt éve halogatott felújítás elmaradása miatt? Mikor biztosítanak végre méltó körülményeket a gyömrői iskolásoknak? Várom érdemi válaszát. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage