TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Engedje meg, hogy egy nulladik témával kezdjem. Éppen egy évvel ezelőtt történt, Borsod megye 7. számú választókörzetében én voltam a Fidesz-KDNP jelöltje, és volt önöknek egy jelöltjük, egy Sermer Ádám nevű képviselőjelölt, aki nagy hangon jött a választókörzetbe, és mondta, hogy ő most le fogja győzni a Fidesz jelöltjét; a nyugdíjasoknak is ígért ezt-azt.

Mondom, hogy egy évvel ezelőtt este 7 órára milyen eredmény született: Tállai András 60,42 százalék; Sermer Ádám 26,96 százalék (Taps a kormánypártok padsoraiból.  Az elnök csenget), több mint 16 ezer szavazat a különbség, több mint kétszer annyi szavazat.

(13.50)

Csak jelzem, hogy Borsod megyében, Dél-Borsodban és még az ország jó néhány pontján melyik párt a hiteles, és melyik párt képviselőjének hisznek.

Ezért aztán, amikor a nyugdíjakról van szó, a nyugdíjasokról van szó, azt tudom önnek mondani, hogy egy dologban biztos különbözik a Fidesz-KDNP politikája és az önök nyugdíjas-politikája. Önök annak idején a nyugdíjasoknak az égvilágon semmit nem ígértek, és azt be is tartották. Betartották úgy, hogy amikor a gazdaság helyzete rosszabb lett, és egy válság indult el, abban az időben is volt válság az országban, akkor önök csökkentették a nyugdíjat, elvették a 13. havi nyugdíjat, kevesebb nyugdíjemelést adtak, mint az infláció.

A Fidesz-KDNP-kormány azt ígérte, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét, és hogyha jobban utánanéz ön az elmúlt 12 év Fidesz-KDNP nyugdíjas-politikájának, rá fog jönni, hogy ezt minden évben teljesítette, az elmúlt évben is, amikor nehéz volt a helyzet, és 2023-ban is megkezdte a 15 százalékos nyugdíjemeléssel, és ebben az évben is teljesíteni fogja, hogy meg fogjuk őrizni az inflációtól a nyugdíjak értékét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage