NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár úr, köszönöm a választ. Látjuk azt, hogy egyre több európai ország épít kerítést. Sokszor azok az országok, amelyek 2015-ben abból éltek és abból csináltak politikai karriert, hogy a magyar határkerítést gyalázták.

Mi szeretnénk köszönetet mondani a határt védő rendőröknek, katonáknak, határvadász századoknak, akik garantálják a magyar emberek biztonságát, és nagyon fontos, hogy mi a nemzetközi szerződések talaján állva, a nemzetközi szerződéseket betartva őrizzük az Európai Unió külső határait. Szerintünk szégyenletes, hogy az Európai Unió semmilyen módon nem kívánt hozzájárulni ehhez, pedig már több alkalommal, többször is a Bizottság elnöke maga is megerősítette azt, hogy igenis a külső határokat védeni kellene, miközben az Európai Parlament balliberális többsége olyan javaslatokat fogad el, amelyekben a kvótát erőlteti, és tovább próbálja a migránsok behozatalát népszerűsíteni.

A magyar kormány és Fidesz-KDNP kitart az álláspontja mellett: mi továbbra is megvédjük Magyarország határait. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage