DR. GURMAI ZITA (MSZP): Sajnálatos módon nem tudom elfogadni. Szerintem nem lehet a múltra mutogatni, amikor a kormány tevékenysége a mai magyarok egészségét veszélyezteti, amikor egyre kevesebb orvosnak kell egyre több beteget ellátnia; de erről már beszéltünk korábban.

Szerintem jó lenne, ha végre elfogadnák, hogy a kormány reformtervei nem alkalmasak, betegellenesek, orvosellenesek és szakdolgozó-ellenesek. Amikor pedig a kamara nyomást gyakorolt a kormányra, akkor nem visszaélt a hatalmával, hanem a jogszabályi feladatait teljesítette.

Azt is szeretném világosan újra elmondani, az, hogy a kamara bárkit jogszerűtlenül fenyegetett volna, hatalmas hazugság. Teljességgel elfogadhatatlan a kormány hazugságcunamija, főleg akkor, amikor pont a kormányhivatalok voltak azok, akik zsarolták az orvosokat, hogy ügyeleti szerződés nélkül is munkára kényszerítsék őket. S nyilvánvaló, hogy azt a miniszterelnök sem tartja normálisnak, hogy egy fővárosi lábtöréses beteghez Veszprémből indítanak mentőt. Köszönöm, hogy meghallgattak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage