KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Úgy látszik, államtitkár úr még az európai szinten is rekordalacsony 9 százalékos társasági adót is túl magasnak gondolja. Tehát lehet, hogy ebből arra kell következtetni, hogy valóban itt offshore-paradicsomi állapotokat szeretne államtitkár úr kialakítani a multinacionális vállalatoknak.

A munkahelyekről viszonylag kevés szó esett. Azt mondta államtitkár úr, hogy ezek létrehozása rendkívül fontos. Kérdés, hogy kinek hozzuk létre ezeket a munkahelyeket, ugyanis tudjuk nagyon jól, hogy ezek az akkumulátorgyárak a munkahelyek jelentős részét úgy töltik be, hogy külföldről távol-keleti munkaerőt hoznak be. Nem tudom, ez nekünk hol éri meg. A másik pedig az, hogy ami magyar munkaerő dolgozik ezekben a gyárakban, ezek az akkumulátorgyárak már meglévő magyar vállalkozásoktól szívják át a munkaerőt. Tehát, ha létre is hoznak egy munkahelyet, a másik oldalon megszüntetnek egy másik munkahelyet.

A munkahelyek védelméről sajnos államtitkár úr nem igazán ejtett szót, így a választ nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage