BARKÓCZI BALÁZS (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár Úr! Nem tudom elfogadni a választ, egész egyszerűen azért, mert ön nem mond igazat.

Vegyük sorba! Azt mondja, hogy társadalmi egyeztetésre bocsátották a törvénytervezetet. A szakszervezetek március 2-án kapták meg, és 10-éig kellett véleményt mondaniuk, nyolc napot adtak a törvénytervezet véleményezésére. Ön szerint ez társadalmi egyeztetés? Ön beszél arról, hogy nem jönnek az uniós pénzek? (Rétvári Bence: Igen!)

Tisztelt Államtitkár Úr! Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztos elmondta, hogy a pedagógusok béremelésére szánt uniós pénzek elérhetőek Magyarország számára, hiszen az „Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz”-t nem érintik a forrásfelfüggesztések. (Rétvári Bence: Na! Küldjék!)

Mi hiányzik tehát? A politikai akarat. És mit teszünk mi?  azt kérdezi? Például kiszámoltuk, hogy 45 százalékos alapbéremelést  és nem bérpótlékemelést, amivel önök trükköznek, hanem alapbéremelést  lehetne adni a pedagógusoknak, 16,5 százalékos inflációnál az áfabevételnek a dupláját fedezné ez; nem 27 százalékos inflációnál, amit önök csináltak, hanem 16,5-nél. Megint mi hiányzik? A politikai akarat. Szégyelljék magukat! Köszönöm szépen. (Taps a DK padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage