KÁLMÁN OLGA (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Hát, eldőlt az első dominó a sorban. Az ön egyik miniszterének korrupcióval vádolt államtitkára, exállamtitkára megszegte a fideszes hallgatás törvényét. Völner Pál a bíróság elé idéztetné egykori főnökeit, Varga Juditot, Trócsányi Lászlót és további államtitkárokat is. Lefordítom: Völner Pál nem hajlandó egyedül elvinni a balhét az utóbbi évtizedek legsúlyosabb korrupciós botrányában. Völner Pál nem hajlandó eljátszani, hogy Varga Judit és Trócsányi László tudta és beleegyezése nélkül lépett szövetségre a magyar végrehajtók vezérével, Schadl Györggyel, hogy együtt semmizzék ki a megfizethetetlen tartozásokba sodródott magyar embereket, méghozzá az önök szavazóit is, miniszterelnök úr.

Az ügyészség gyanúja szerint a magyar emberek kisemmizését a Völner-Schadl-páros olyan bírósági végrehajtókra bízta, akik pénzért vették a nagy nyereséggel kecsegtető pozíciókat. Ez a pénz aztán csak vándorolt, egyre feljebb, feljebb, lehet, hogy jutott belőle politikusi zsebekbe is, és talán azt is megtudhatjuk, hogy egy titokzatos Tóninak is juthatott ebből a pénzből, akiről Völner Pál biztosan tudja, hogy melyik Antal nevű ismerősét becézik így. Márpedig Völner előbb-utóbb beszélni fog. Varga Judit volt államtitkárának alapos ismeretei lehetnek arról, hogy milyen magasra érnek a végrehajtói korrupció szálai.

Kérdezem hát miniszterelnök urat: ön tudott Völner Pál, Varga Judit és a végrehajtók korrupt üzelmeiről? Tudott arról, mi zajlik az Igazságügyi Minisztériumban? Vagy azt állítja, hogy az ön és a miniszterei tudta nélkül neveztek ki üzemszerűen kenőpénzért végrehajtókat, akik aztán kisemmizték a magyar embereket? Ha ezt állítja, akkor mégis ki irányítja a maga kormányát? Köszönöm a válaszát. (Taps a DK soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage