DR. GURMAI ZITA (MSZP): Miniszterelnök úr, attól, hogy egy állítást hangosan és folyamatosan ismételget, az még egyáltalán nem válik igazzá. Nyilvánvaló, hogy a leuralt médiában folyamatosan azt nyomatja, hogy mi, ellenzékiek a háború pártján állunk, de ez egyszerűen nem igaz. Megismétlem még egyszer: ezt a valótlanságot a propagandamédia találta ki, hogy legyen miről beszélni, hogy legyen miről elterelni a figyelmet.

Tóth Bertalan frakcióvezető volt az, aki benyújtotta azt a békenyilatkozatot, amely szóról szóra ugyanaz, mint az ENSZ-békenyilatkozat. Abban az volt, hogy a világ országainak közössége elítéli az orosz agresszort ebben a háborúban. Ezt önök odakint nemhogy megszavazták, hanem beterjesztők is voltak, és ehhez képest itthon pedig simán leszavazták. Akkor ki is a háborúpárti, miniszterelnök úr?

Az önök által használt és hamis állításokkal teli politikai gyűlöletbeszéd valóban átszivárog a társadalomba  mondom ezt mint szülőtársnak. A nyomában az ellenségeskedés és az egyre erőszakosabb viselkedési formák megjelennek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Ez azt jelenti, hogy statisztikákban mérhető, hogy már gyermekeink között is tavaly például 33 százalékkal megnőtt a gyermekkorú bűnelkövetők száma. Na, erre válaszoljon!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage