ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Engedje meg, hogy komolyan vegyem a hozzászólását, és ha jól értem, akkor ez egy jelentkezési nyilatkozat a béketáborba. Ha Gelencsér képviselőtársunk erre engedélyt ad önnek, tekintettel a múltjára, akkor szívesen látjuk a béketáborban. (Derültség a kormánypárti sorokban.)

Mindenesetre azt szeretném megismételni, hogy aki fegyvert szállít, az nem békepárti. (Dr. Gurmai Zita: De igen!) Aki azt állítja, hogy a háborút folytatni kell, az nem békepárti. Békepárti az, aki nem szállít fegyvert, és aki azt mondja, hogy azonnali tűzszünetet kell kihirdetni annak érdekében, hogy megkezdődhessenek a béketárgyalások. Ezt velünk nemcsak az általános emberi, eszmei megfontolások mondatják, hanem a nemzeti érdekünk is.

Ez a háború a szomszédunkban van, ez egy veszélyes háború. Akkor leszünk biztonságban, ha vége lesz. (Dr. Gurmai Zita: Ha Putyin visszavonul!) Ha nem tud vége lenni, akkor leszünk biztonságban, ha megszakad. A megszakadás azt jelenti, hogy tűzszünet van. Minden jobb annál, mint ami ebben a pillanatban történik. Magyar nemzeti érdek, hogy minél hamarabb tűzszünet, béketárgyalások legyenek. Isten hozta a béketáborban! (Taps a kormánypártok soraiból.)

(16.40)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage