TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Legutoljára, amikor itt kérdést tudtam föltenni és eszmét tudtunk cserélni ezzel a témával kapcsolatban, akkor miniszterelnök úr azt válaszolta, hogy a végrehajtói rendszerrel és a végrehajtói karral kapcsolatban tegyük meg a javaslatainkat, és majd akkor a kormány eldönti  talán úgy fogalmazott miniszterelnök úr , hogy tudunke egy malomban őrölni. Nos, hát mi megtettük a javaslatainkat.

A kilencvenes években, 1994-ben döntött úgy a magyar politikum, hogy Magyarországon profitorientálttá teszik a végrehajtói szakmát, és innentől kezdve kialakult egy kormányokon, a balliberális és a Fidesz-kormányokon átívelő maffiarendszer közjegyzőkkel, politikusokkal, kormánytagokkal együtt, és ez a végrehajtói rendszer minden hozzá hasonló szervezettel együtt azóta is sarcolja a magyarokat, a magyar polgárokat.

Nyilván miniszterelnök úr figyelmét sem kerüli el az a sajtóbotrány, ami jó ideje zajlik, illetve az, hogy Schadl György, a végrehajtói kar elnöke másfél éve előzetes letartóztatásban ül, mégsem tesz semmit a kormány. Tényleg nem érzi, miniszterelnök úr, hogy ráég önökre, ráég a kormányra, ráég a Fideszre ez az egész ügy? Tényleg nem érzik úgy, hogy valamit kéne tenni? Ahogy azt a miniszterelnök úr kérte, mi megtettük a javaslatainkat, az Igazságügyi Bizottságban azonban a fideszes-KDNP-s kormánypárti képviselők leszavazták kezdeményezésünket a nonprofit végrehajtói rendszerről. Hozzáteszem, a Demokratikus Koalíció képviselője kivonult, tehát létrejött a nagykoalíció a Fidesz és a DK között, hiszen együtt szabotálták a Mi Hazánk Mozgalom javaslatát, miközben a balliberális képviselők nagyon aktívak ebben az ügyben, mintha 2010 előtt nem működött volna ugyanilyen maffiaszerűen a végrehajtói rendszer.

Tehát a kérdésem az, miniszterelnök úr, hogy mikor tesznek végre valamit, mikor akar a kormány lépni ebben az ügyben. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

(16.50)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage