DR. SZEBERÉNYI GYULA TAMÁS, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő törvényjavaslat egy 13 éve tartó folyamat újabb állomása.

A 2010-től hatályos, minősített adat védelméről szóló új jogszabálynak köszönhetően megteremtődött a minősített adatok védelmének egységes jogszabályi és intézményrendszere, valamint eleget tettünk jogharmonizációs kötelezettségeinknek. Megnyílt annak a lehetősége, hogy kétoldalú titokvédelmi megállapodásokat kössünk, kezdve a Szlovák Köztársasággal, a Lengyel Köztársasággal és a Cseh Köztársasággal, majd ezt követően szinte minden európai partnerországgal megtörtént a kétoldalú titokvédelmi megállapodás megkötése.

Csakúgy, mint a korábbiak, a Bosznia-Hercegovina minisztertanácsával kötendő egyezmény is egyebek mellett részletezi a biztonsági együttműködést, a minősített adat továbbítását, sokszorosítását, fordítását vagy éppen megsemmisítését, továbbá kijelöli a hatáskörrel rendelkező hatóságokat, valamint meghatározza azokat az eljárásokat, amelyek a minősített adat biztonságának a megsértése esetén alkalmazandók.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja természetesen támogatja az előttünk fekvő nemzetközi szerződésről szóló törvényjavaslat elfogadását. Kérem, támogassák önök is. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage