DR. TAKÁCS PÉTER belügyminisztériumi államtitkár: Eddig akárhányszor teszteltük a 1830-as telefonszámot  nem csak én, ismerőseim, rokonok , ilyen nem fordult elő, hogy 60 percen belül, hiszen ez ugyanaz a rendszer, mint a 112. Tehát a 112-vel egyező rendszer, tehát néhány csörgés után az egyik diszpécser fel fogja venni. Ne állítson olyat, ami nem igaz!

Amit még szeretnék mondani: szerencsére több mint ezer mentőautót cseréltünk ki a kormányzati megújító programunk keretében, ellentétben a korábbi kormányokkal, amelyek gyakorlatilag egyet sem.

24-es autó van kint, Szabolcs-Szatmár 24-es; betegőrző monitort rendszeresített, a beteg biztonsága szempontjából legfontosabb motoros szívó, Mark IV-es ballon. Mindkét autón húzósín- és medenceövcsere történt két-három éven belül. Tehát az, hogy 30 éves eszközök vannak, az megint effektíve nem igaz. A lélegeztetéshez szükséges Ambu ballon, orvosi táska, defibrillátor, teljesen modern eszközök, ezek szintén ekkor kicserélésre kerültek. (Dr. Apáti István: Biztos, hogy nem.) Az pedig, amire ön gondol, lehet, hogy a mentőállomás kubatúrája. De azt is örömmel jelentem, hogy folytatódik az a mentőállomás-felújítási program (Dr. Apáti István: Ez nem igaz!), amit a polgári kormány megkezdett, és amelynek a keretében 107 mentőállomást újítottunk fel az előző években, és ezen túl pedig 31 létesült.

Nagyon köszönöm a tisztelt képviselő asszonyoknak és uraknak, hogy meghallgattak. Azt hiszem, hogy a törvényjavaslat témáján túlnyúlva is igyekeztünk mindenre szakmai választ adni. Arra kérem cserébe a tisztelt képviselőket, hogy támogassák azt a törvényjavaslatot, amit a Belügyminisztérium az Országgyűlés asztalára tett. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage