ILLÉS BOGLÁRKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, hogy mind államtitkár úr, mind jómagam első vezérszónokként igyekeztünk a törvényjavaslatra koncentrálni, de azért azt mégsem hagyhatjuk szó nélkül, hogy azt látom, hogy önök a vérnyomásfokozást a reggeli kávé helyett újabb hazugsághadjárattal próbálják itt a parlamentben fokozni és megvalósítani. Vejkey Imre képviselőtársam szavait erősítve engedje meg, hogy az ön pártelnökét, Gyurcsány Ferencet idézzem, akinek az Őszöd 2.0 beszédét a magyar emberek is hallhatták, és amit mi már korábban is mondtunk, az a magyar emberek számára is egyértelművé vált, hogy bizony önök azok, akik el kívánják lehetetleníteni, hogy a magyar embereknek jogosan járó források megérkezzenek hazánkba. Hiszen mit mondott az önök pártelnöke egypár nappal ezelőtt? „Az Unió azt mondta, akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t, csak ez bele van öltöztetve ilyen jogi köntösbe.” Ezt mondta szó szerint. Úgy gondolom, ha kétszer is szót kér, először vezérszónokként, majd utána kétperces felszólalás keretein belül, és ezt tagadja, azért az mégiscsak szégyenteljes.

Komjáthi Imre képviselő úr felszólalásait is figyelemmel kísérem, meglepődtem rajta, hogy ön a DK-t és a DK elnökét pártfogásába vette, és elkezdte magyarázni azt a bizonyítványt, amit Gyurcsány Ferenc egyértelműen elmondott. Lehet, hogy ezt nem olvasta, lehet, hogy nem hallotta, de azért olvastam fel az ön számára is, kérem, hogy nézzen utána, hiszen Gyurcsány Ferencnek ez egy beismerő vallomása, hogy annak érdekében, hogy az uniós források ne érkezzenek Magyarországra, önök mindent megtesznek.

Figyelmébe ajánlom a DK-nak is a törvényjavaslatot. Úgy érzem, hogy ön ezt nem olvasta, mert egyáltalán nem reagált, nem reflektált rá, bár meg sem lepődöm rajta, hiszen ha megnézzük, akkor az érintett törvényeket már az elfogadásukkor sem támogatták, tehát ha önökön múlott volna, akkor az állami projektértékelői jogviszony ma nem létezne, és 1700 ember ezen keresztül nem tudná segíteni az uniós források hatékony felhasználását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage