GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Illés Boglárka szavaira szeretnék csak reagálni. Nem Gyurcsány Ferencnek hívják az ország miniszterelnökét, hanem Orbán Viktornak. Amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, akkor jöttek az uniós pénzek, és nem volt OLAF-eljárás, és nem volt szankció a magyar gazdaság ellen. Most van, amikor Orbán Viktor a miniszterelnök.

Az egész rendszer a korrupcióra épül, ez az alapprobléma. Toldozgatni-foldozgatni egy törvényjavaslatot, és projektrendszeren keresztül úgy csinálni, mintha most már mindent elvégeztünk volna, és jöhetnének az uniós pénzek – nem! Az Európai Unió vezetőjének, az Európai Parlament tagjainak elegük lett abból, hogy a náluk megtermelt eurókat itthon az önök barátai, rokonai, haverjai, oligarchái hazaviszik. Ebből lett elegük. Nem abból lett elegük, hogy a Gyurcsány-kormány, Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára mit mond Brüsszelben, a magyar érdekeket képviselik.

Magyarországnak nem érdeke egy olyan kormány, amelyik idején korrupció van, amelyik fölszámolta a jogállamot, és aminek kormányzása idején nem jönnek az uniós források, tönkretéve ezzel  csatlakozom Komjáthi Imre szavaihoz  önkormányzatokat, vállalkozásokat, munkaadókat, munkavállalókat. Gyakorlatilag az egész magyar gazdaságot tönkreteszik azzal, hogy nem tudják hazahozni az uniós pénzeket. Tessék ne lopni, és akkor a pénz hazajön. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage