DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A vezérszónoklat után nem kívántam már hozzászólni, de kénytelen vagyok reagálni a Gréczy Zsolt képviselőtársunk által elmondottakra, méghozzá a visszautasítás hangjával. Vissza kell utasítanom, kategorikusan vissza kell utasítanom, mert amit Gréczy Zsolt képviselőtársunk mondott, az nem tényállásszerű, az nem felel meg a valóságnak. Mert ami a tényeket illeti, az pont ennek az ellenkezője. Az ellenkezője, mert Magyarországon jogállam van, Magyarországon szólásszabadság van, és ez a jogállam és szólásszabadság nekünk rendkívül fontos, képviselő úr. Ezért mi küzdöttünk, ezért mi szabadságharcokat vezettünk, vívtunk őseink által. Éppen azok az erők  lehetnek ezek szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali erők , amelyek diktatúrába taszították valaha is Magyarországot, azok voltak éppen a magyar jogállamiságnak és a magyar szólásszabadságnak az ellenzői és soha nem a polgári erő.

(9.40)

Mi a polgári Magyarországot, a nemzeti keresztény Magyarországot építjük, és nem vagyunk jogutódja olyan antidemokratikus pártnak se jogilag, se szellemileg, amelyik ezt tagadta, és amelyik Magyarországnak a jogállamiság szempontjából csak rosszat kívánt.

Különben a tekintetben meg megint felhívnám a figyelmüket, hogy ha igaz lenne az, hogy bármennyit is lopnánk, akkor nem fejlődne ilyen csodálatosan az ország, mint ahogy fejlődik az elmúlt 12 esztendőben. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage